Ο τύμβος της ΕΥΔΑΠ

Κανονικά, εδώ υπήρχε ένας δρόμος. Μικρός μεν, αλλά δρόμος

Κάθε γειτονιά της Ελλάδας δικαιούται (και μπορεί) να γίνει Αμφίπολις, έστω χωρίς ευρήματα. Αρκεί να κάνει έργα μια ΔΕΚΟ

Στο ντοκουμέντο (μεγάλη φωτό) αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που κοσμεί το παρόν, βλέπουμε δύο υπερτυχερούς κυρίους, επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο Αμαρούσιον Αττικής. Οι κ. Σταυρόπουλος (αριστερά) και Δούκας (δεξιά) είναι απασχολημένοι αυτή την περίοδο. Οχι λόγω φόρτου εργασίας, αλλά εμπειριών. Στις χώρες όπου έχουν «σωθεί» μέσω Μνημονίων, τα λεφτά ουδέποτε είναι το ζήτημα, διότι απλά δεν υπάρχουν. Πάνω απ’ όλα η καλή καρδιά και να βρίσκεται ο νους εν εγρηγόρσει. Με τόσο Αλτσχάιμερ που κυκλοφορεί, πρέπει να ασκείς τον νου σου μη τυχόν και σε εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λησμονήσεις να πας στην ορκωμοσία. Που λέτε, τις προάλλες είχαμε βροχόπτωση. Σπάνιο φαινόμενο. Σαν να ανατείλουν δυο ήλιοι μαζί, να ασπρίσουν τα κοράκια και να γίνουν φυκοφάγοι οι καρχαρίες. Και σαν να μην έφτανε η παραδοξότης της βροχής, έσπασε και σωλήνας της ΕΥΔΑΠ. Και σαν να μην έφτανε ούτε αυτό, ήρθε η ΕΥΔΑΠ να το φτιάξει! Και μάθετε το εξής εξωφρενικό: Ο δρόμος σκάφτηκε και ο σωλήνας φτιάχτηκε! Ομως ο τύμβος που βλέπετε σχηματίστηκε από σκαψίματα της ΕΥΔΑΠ. Ο σταυρός τοποθετήθηκε εις μνήμην του αλησμόνητου κράτους μας.

Χείμαρρος

Εκεί που τα είχαμε όλα, οι περίοικοι αξίωσαν να φτιαχτεί ο δρόμος από εκείνους που τον χάλασαν. Δίχως χρονοτριβή! Υπερβολικοί όντες, ενοχλούνταν από μια… δόση φύσεως και άγριας Δύσεως μέσα στο αστικό τοπίο. Η ΕΥΔΑΠ ξέρει να ομορφαίνει την καθημερινότητά μας προσφέροντας εικόνες υψηλής αισθητικής και εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι αποδείξεις πάμπολλες. Στη μικρή φωτό (Νο 2) δεν βλέπετε πίνακα ζωγραφικής, από αυτούς που αποκαλούμε «νεκρά φύση». Είναι ολοζώντανη σχάρα, την οποία τα φυλλοβόλα δέντρα του Αμαρουσίου κόσμησαν με μια σύνθεση δύσκολη να αντιγραφεί και που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διαφυγή του βρόχινου νερού. Αν βρέξει και οι σχάρες είναι ούτως σκεπασμένες με φύλλα, που φέρουν όλες τις αποχρώσεις της αποσύνθεσης, ακόμα και ένα μικρό σοκάκι αποκτά το επικό, άγριο μεγαλείο ενός χειμάρρου.
Συνδυάστε το θαυμάσιο κοκκινόχωμα που άφησε για περίπου ένα εικοσιτετράωρο το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ με τις φιλοτεχνημένες σχάρες και ζήστε, εντελώς δωρεάν, στιγμές έντασης στην καρδιά της πόλης!

Παναγιώτης Λιάκος

πηγή Δημοκρατία

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here