Παρέμβαση ΣΕΚΕΣ στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ

0
304
Φωτογραφία αρχείου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στην έδρα της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν 109 μέτοχοι, κάτοχοι 83.332.263 μετοχών, εκπροσωπώντας το 78,25 % του μετοχικού κεφαλαίου. Η Γενική Συνέλευση ως βασικά της θέματα είχε την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2016 και τη διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή.  

Την τυπικότητα της διαδικασίας “διατάραξε”, όπως και το Δεκέμβριο, η παρέμβαση των μελών του ΣΕΚΕΣ, οι οποίοι ως εργαζόμενοι αλλά και ως μικρομέτοχοι, έθεσαν μερικά από τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την εταιρεία και τα οποία σε διαφορετική περίπτωση ουδέποτε θα απασχολούσαν τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων. Αίσθηση δημιούργησε η παντελής απουσία (έστω και για… εθιμοτυπικούς λόγους) εκπροσώπων της Ομοσπονδίας ή άλλων συλλόγων και παρατάξεων.

Ο συνάδελφος Κώστας Λυμπέρης, μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ, αναφέρθηκε στο θέμα που ακόμα υφίσταται με την εν αναμονή απόφαση του Πρωτοδικείου για τη διανομή 40 εκατ. ευρώ ως έκτακτου μερίσματος το Δεκέμβριο. Αναφέρθηκε στην μυστική μελέτη της Ernst & Young του ΤΑΙΠΕΔ, (η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχει μελέτη για τις επιπτώσεις στην οικονομική βιωσιμότητα της ΕΥΔΑΠ), εξήγησε ότι με τις επιλογές που έχουν γίνει από την κυβέρνηση και τη διοίκηση κινδυνεύει η βιωσιμότητα της ΕΥΔΑΠ και ζήτησε να μη μοιραστεί μέρισμα μέχρι την απόφαση και πάντως όχι πάνω από το ελάχιστο προβλεπόμενο από το νόμο (35% επι των κερδών).

Ο συνάδελφος Πέτρος Μπαστέας, μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στον κίνδυνο που διατρέχει εσχάτως το “όνομα” της ΕΥΔΑΠ από την εισπρακτική πολιτική με τις αδιάκριτες διακοπές και ζήτησε να προστατευτούν όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, να υπάρξει πραγματικό κοινωνικό τιμολόγιο και να διατεθεί ένα ελάχιστο ποσό ετησίως γι αυτό το σκοπό, αντί της διανομής κερδών στους μετόχους.

Και στις δύο τοποθετήσεις απάντησε με συνεχείς διακοπές ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μπενίσης, ο οποίος αντί επιχειρημάτων και πειστικών απαντήσεων, κατηγόρησε τους ομιλητές για “σπέκουλα” και “λαϊκισμό”. Ο κ. Μπενίσης επανέλαβε την ορθότητα της “επένδυσης” (Σ.Σ. απώλεια 18,1 εκατ. ευρώ) στην Τράπεζα Αττικής ως ωφέλιμη για την εθνική οικονομία. Διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση για την απαίτηση της ΕΥΔΑΠ Παγίων να της αποδοθούν 133,5 εκατ. (αν και στην αρχή αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα) και ότι η ΕΥΔΑΠ δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε δανεισμό για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος. Τέλος επέμεινε ότι δεν γίνονται διακοπές σε οικονομικά αδύναμους, διότι, όπως είπε, όποιος αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμος αιτείται στην ΕΥΔΑΠ, αυτή δεν προχωράει σε διακοπές(!). (Σ.Σ. Προφανώς οι 2000 διακοπές εβδομαδιαίως γίνονται σε πλούσιους καταναλωτές. Οι φτωχοί, λογικά, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο)

Παραθέτουμε στη συνέχεια βίντεο από τη τοποθέτηση του Π. Μπαστέα. Δυστυχώς για τεχνικούς λόγους η τοποθέτηση Λυμπέρη δεν είναι διαθέσιμη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ