Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τα ΕΛΤΑ την Τετάρτη

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών προχωρούν αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) που αντιδρούν στο σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, το οποίο προβλέπει 2.300 απομακρύνσεις εργαζομένων και το κλείσιμο 220 υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα.

«Για μία ακόμη φορά, βαφτίζεται εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και μετά έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Στον αντίποδα, προσθέτει ΠΟΣΤ, «όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια), αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο».

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο της PWC, που συζητείται στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Παράλληλα, «καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο “βιωσιμότητας”  του Οργανισμού».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ