Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Εργατοπατερισμός ή σχόλια με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού”

 

Ανακοίνωση Νο 27  • Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Εργατοπατερισμός
ή σχόλια με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού

Ως εργατοπατερισμός χαρακτηρίζεται η κατ’ επίφαση προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων από συνδικαλιστές, που έχουν ως βασικό τους στόχο να καθοδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα, ανάλογα με το προσωπικό ή το κομματικό τους συμφέρον.

Τη Δευτέρα 6/12/2021, έφτασε με e-mail ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού όπου μεταξύ άλλων θεμάτων υπήρχε και αναφορά σε «ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ κι ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ της Διεύθυνσης Ύδρευσης, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ»

Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις εργασίας:

  • Σπεύδετε με κατάγματα στα έκτακτα περιστατικά νοσοκομείου και σας λένε ότι ο γιατρός που εφημερεύει δεν χειρουργεί τη… νύχτα.
  • Καταγγέλλετε κακοποίηση σε αστυνομικό τμήμα, αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας αρνείται να επέμβει και να σας προστατέψει γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει συμβάν κακοποίησης τη… νύχτα.
  • Καλείτε το 199 για φωτιά ή πλημμύρα αλλά από το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δηλώνουν ότι το συνεργείο βάρδιας δεν επεμβαίνει… τη νύχτα.
  • Καλείτε το 1022 της ΕΥΔΑΠ για μια πλημμύρα στο υπόγειο του σπιτιού ή για στέρηση υδροληψίας, αλλά σας ενημερώνουν ότι ο υπάλληλος βάρδιας δεν επεμβαίνει τη… νύχτα.

Ερωτήματα που αυθόρμητα προκύπτουν από αυτές ή άλλες παρόμοιες περιπτώσεις:

  • Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας ως πολίτης που δεν εξυπηρετείται σε τέτοιες σημαντικές περιπτώσεις άμεσης αναγκαιότητας;
  • Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας ως υπηρεσιακός προϊστάμενος του υπαλλήλου της βάρδιας αν δεν επιτελεί το υπηρεσιακό του καθήκον;
  • Ποια θα ήταν η απαίτησή σας ως εργαζόμενος από το συνδικαλιστικό σας όργανο;

Σε αυτές τις υποθέσεις εργασίας και σε αυτά τα ερωτήματα «απολαύσαμε» προχθές, την απάντηση των εργατοπατέρων του Συλλόγου Προσωπικού, σε δημόσια επίσημη ανακοίνωσή τους,  για ανάλογη πραγματική (και όχι υποθετική) περίπτωση.

Η «παρανομία και η αυθαιρεσία», κατά την άποψη των “εργατοπατέρων” που υπογράφουν την ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού, δεν είναι η αδυναμία του εργαζόμενου που εκτελεί τη βάρδια να ανταποκριθεί στο έργο του, αλλά το γεγονός ότι ο ιεραρχικά αρμόδιος προϊστάμενος φροντίζει για να στελεχώνεται η βάρδια με εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στο έργο τους, ώστε να καλύπτονται οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις και άρα οι κοινωνικές απαιτήσεις.

Περισσότερα λόγια είναι περιττά. Τα συμπεράσματα είναι του καθενός και της καθεμιάς εξ ημών.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Υ.Γ.: Οι ορθές παρατηρήσεις για τους κτιριακούς χώρους που στεγάζει το προσωπικό και τα συνεργεία του Υποτομέα Ασπροπύργου δεν είχαν επισημανθεί δημόσια, εδώ και τόσα χρόνια από το Σύλλογο Προσωπικού. Όλως τυχαίως, υποθέτουμε, «κάλεσαν ταυτόχρονα», με τη δημοσιοποίηση των «παρανομιών και αυθαιρεσιών» το νέο Διευθυντή Δικτύου Ύδρευσης και τη νέα Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού «να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι παραβιάζεται σχεδόν το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας που αφορά την προστασία της υγείας και της ασφάλειας». Τώρα προέκυψε το θέμα ή τόσα χρόνια δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν με αυτό;  

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ