Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Η αλληλεγγύη των εργαζομένων απάντηση στην μικροψυχία των κομματαρχών και των κυβερνητικών απολογητών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ “ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ”

Δελτίο Τύπου • Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων απάντηση στην μικροψυχία των κομματαρχών και των κυβερνητικών απολογητών

Η πανδημία του κορονοϊού δοκιμάζει τις αντοχές της παγκόσμιας κοινότητας, τις κοινωνίες κάθε χώρας ξεχωριστά, την Ελληνική κοινωνία. Τα χιλιάδες θύματα που μετράμε καθημερινά, η απειλή για ακόμα περισσότερα, έρχονται να θυμίσουν σε όλους και κυρίως αυτούς (κυβερνήσεις, κόμματα, εθνικούς και διεθνείς φορείς, οικονομικούς παράγοντες) που το είχαν σκόπιμα ξεχάσει ή παραμελήσει, ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι πιο σημαντικές από κέρδη και οικονομικούς δείκτες.

Η μνημονιακή λαίλαπα της προηγούμενης δεκαετίας καθήλωσε τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και εκτόξευσε τις ιδιωτικές δαπάνες. «Υποδεχτήκαμε» την πανδημία ανοχύρωτοι και χωρίς το βασικότερο όπλο που είναι ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα και οι πιο διάσημοι γκουρού της “οικονομίας της αγοράς” σπεύδουν έντρομοι να το παραδεχτούν.

Τα όπλα μας σήμερα είναι:

  • η πίεση στην κυβέρνηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γιατρούς και υλικά
  • η επίταξη των ιδιωτικών υποδομών υγεία
  • η βοήθεια στις “άσπρες και πράσινες μπλούζες”, τους μαχητές της πρώτης γραμμής, το υγειονομικό προσωπικό
  • η αλληλεγγύη σε όσους πλήττει η κρίση από τα περιοριστικά μέτρα (άνεργους, άστεγους, οικονομικά αδύναμους, πρόσφυγες κ.α)

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ είμαστε στην πρώτη γραμμή. Δίνουμε, μέχρι τώρα με επιτυχία, τη μάχη της συνεχούς και χωρίς προβλήματα παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρέπει να βγούμε νικητές και στη μάχη της αλληλεγγύης ώστε η κοινωνία, οι συνάνθρωποί μας να βγουν όρθιοι από αυτή την κρίση.

Η απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ για την έκτακτη οικονομική εισφορά για την οικονομική ενίσχυση όσων αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή για να σωθούν οι συμπολίτες μας και νικηθεί ο ιός, είναι η ελάχιστη συμβολική συνδρομή για την οποία έχουμε υποχρέωση.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι με αυτή την οικονομική ενίσχυση όχι μόνο δεν επικροτούμε την κυβερνητική πολιτική, αλλά με την  αλληλεγγύη μας στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας δείχνουμε τη γύμνια της μέχρι σήμερα πολιτικής, όλων αυτών που καμαρώνανε για τα μνημόνια, τα πλεονάσματα και ζητάγανε τα εύσημα  για τις απολύσεις των γιατρών. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, απαιτούμε, και λογαριαζόμαστε με τις μνημονιακές πολιτικές και τώρα και μετά την πανδημία.

Οι αντιδράσεις των μικρόψυχων και των κομματαρχών, αυτών που λεηλάτησαν τα αποθεματικά της ΟΜΕ, αλλά και αυτών που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χέρι-χέρι με τους κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα μας εμποδίσουν να δείξουμε έμπρακτα της ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας.

Στους κομματάρχες (π.χ. τον Προέδρο της ΕΚΟ Νέας Δημοκρατίας) ενδεδυμένους τους εκπροσώπους του Συλλόγου Προσωπικού, δεν δίνουμε το δικαίωμα να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς, μαυρίζοντας για 5€ την ιστορία του Συλλόγου.

(Σ.Σ. καλό είναι οι παρενθέσεις με τις κομματικές εντάξεις να λένε την αλήθεια και όχι συνειδητά ψεύδη για να δημιουργούν «εύκολους» στόχους)

Διευκρινίζουμε τη θέση του ΣΕΚΕΣ:

  • Αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη για να σώσουν ζωές, αλληλεγγύη σε όσους πλήττονται από την κρίση λόγω της πανδημίας.
  • Διαπαραταξιακή επιτροπή της ΟΜΕ που θα διαχειριστεί τα έσοδα λογαριασμού στον οποίο θα μπουν: οι εθελοντικές εισφορές των εργαζομένων, επιπλέον των 5€ εισφορές των εργαζομένων (το ΣΕΚΕΣ θεωρεί το ποσόν πολύ μικρό, έπρεπε να είναι τουλάχιστν 20€) και οι εισφορές από τα ταμεία των Συλλόγων. Στόχος ένα ποσό τουλάχιστον 10.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί σε υγειονομική μονάδα για αγορά εξοπλισμού π.χ. αναπνευστήρων ή σε δομή αλληλεγγύης για την ανίσχυση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Κανένας μόνος, καμία μόνη στην κρίση. Να βγει ζωντανή και όρθια η κοινωνία από την κρίση. Δεν ξεχνάμε…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ