Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δημοκρατίας (εκτός και αν αφορά στην ενίσχυση των εισοδημάτων των μετόχων) 

Ανακοίνωση Νο 16  • Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

«Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δημοκρατίας»
(εκτός και αν αφορά στην ενίσχυση των εισοδημάτων των μετόχων) 

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης για την πρόθεση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να λεηλατήσει τα αποθεματικά της εταιρείας, όχι μόνο δεν συνιστά «παραβίαση της εμπιστευτικότητας», αλλά υποχρέωση όσων διατηρούν ως υπέρτατη αξία την βιωσιμότητα και ανάπτυξη της Εταιρείας προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων της αντί της αξίας των χαρτοφυλακίων των μετόχων (Υπερταμείο, Πόλσον, Τράπεζες κ.α.)

Η απόφαση της Διοίκησης Σαχίνη να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης των εταιρικών επικοινωνιών, στο όνομα της προστασίας των  εταιρικών εμπιστευτικών πληροφοριών (όπως π.χ. αυτή της διανομής αυξημένου μερίσματος στους μετόχους) προδίδει την αντιδημοκρατική αντίληψη της Διοίκησης για το επιχειρείν, που σημαίνει ότι: «για τη διασφάλιση των κερδών των μετόχων όλα επιτρέπονται». Προδίδει την πρόθεσή της να τρομοκρατήσει όσους σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά από την δική της αντίληψη.

Πρώτο το ΣΕΚΕΣ με ανακοίνωσή του στις 12/6/2022, βασισμένο σε επώνυμα δημοσιεύματα  (τα οποία η Διοίκηση απέφυγε να διαψεύσει!) και όχι σε… διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών, κατήγγειλε την πρόθεση της διοίκηση να εισηγηθεί στη Γενικής Συνέλευση των μετόχων την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 1,5€ ανά μετοχή  ήτοι 159.750.000€.

Δηλώνουμε υπεύθυνα και εις γνώση των συνεπειών του νόμου ότι αν είχαμε την παραπάνω πληροφορία… εμπιστευτικά και πριν αυτή… διαρρεύσει στον Τύπο, θα την δημοσιοποιούσαμε. Δεν χρειάζεται η Διοίκηση να παρακολουθεί τα μειλ και τα κινητά μας. Μπορούμε να κρίνουμε ποιες πληροφορίες είναι για το «καλό» της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων της και ποιες για το «κακό» τους και ξέρουμε να προστατεύουμε (ίσως καλύτερα και από τη Διοίκηση) τα περιβόητα… εταιρικά συμφέροντα.

Η Διοίκηση πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση της να εγκαταστήσει τον Μεγάλο Αδερφό των παρακολουθήσεων στην ΕΥΔΑΠ, γιατί όπως είναι γνωστό «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δημοκρατίας». Μήπως η Διοίκηση έχει πρόβλημα με τη Δημοκρατία, την λογοδοσία και τη διαφάνεια και όχι τόσο με τη Δημοσίευση;

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ