Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Μείγμα νεοφιλελευθερισμού και παλαιοκομματισμού στην πορεία προς την ιδιωτικοποίηση”

Ανακοίνωση Νο 16  • Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 

Μείγμα νεοφιλελευθερισμού και παλαιοκομματισμού
στην πορεία προς την ιδιωτικοποίηση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Καμία απόφαση της διοίκησης Μπενίση  – Παπαδόπουλου δεν μας εκπλήσσει, πλέον. Με το φανατισμό του νεοφώτιστου στη λατρεία του κέρδους, της αγοράς, του ιδιωτικού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της εισπρακτικής αναλγησίας, κάνει ότι μπορεί για να στρώσει το δρόμο που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προς την πλήρη αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ με την ένταξή της στο Υπερταμείο, την πλήρη ιδιωτικοποίησή της με την ένταξή της στα «αναπτυξιακά» και «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνογαλλικής συνεργασίας (πώληση 23%, παραχώρηση μάνατζμεντ στη SUEZ).

Για την απρόσκοπτη υλοποίηση αυτής της πολιτικής η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, προσπαθεί να έχει στη διάθεσή της ένα αφοσιωμένο στελεχικό δυναμικό και ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που μπορεί να φωνάζει όσο θέλει, αλλά να μην… δαγκώνει.

Η πρόσφατη απόφαση του κ. Μπενίση να τοποθετήσει σε διευθυντικές θέσεις στελέχη του κομματικού και συνδικαλιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, (προφανώς ως επιβράβευση της «επιτυχίας» τους στις πρόσφατες εκλογές να λεηλατήσουν την ΠΑΣΚΕ και να φτιάξουν μια ισχυρή εργοδοτική παράταξη), ακολουθεί την παλιά καλή παράδοση της άλωσης του κρατικού μηχανισμού από το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα. Απαράδεκτο μεν, λογικό δε. Με αξιοκρατία δεν στήνονται κυβερνητικά και «κομματικά» μαγαζιά, είτε «κόκκινα», είτε γαλάζια, είτε πράσινα.

Η πολιτική Μπενίση (οργανόγραμμα τέρας και τοποθετήσεις κομματικών ημετέρων) αποτελεί προσβολή για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που πασχίζουν καθημερινά στον εργασιακό τους χώρο και οι οποίοι/ες μπορεί να μην πιστεύουν άλλο πια τους εκάστοτε κυβερνητικούς Μαυρογυαλούρους, αλλά, ελπίζουν πως κανονισμοί, επετηρίδες και νόμοι δεν έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Πως οι ικανοί και δουλευταράδες (και όχι οι γυρολόγοι των κομματικών και παραταξιακών γραφείων), πρέπει επιτέλους να κρίνονται και να προάγονται αξιοκρατικά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη μείζονα οργανογραμματική και στελεχιακή παρέμβαση της σημερινής διοίκησης τον Οκτώβριο 2016, έρχεται η 7η κατά σειρά μεταβολή καθώς οι ανεξόφλητες υποσχετικές προς τις ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ δυνάμεις επιτέλους «δικαιώνονται» μετά και τη στάση τους στις πρόσφατες συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στην 327/26-07-2016 επιστολή του ανέφερε: «… Τον σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχία του νέου Οργανογράμματος, θα παίξει η επιλογή των ικανότερων στελεχών για τις θέσεις ευθύνης και θέλουμε η επιλογή αυτή να είναι αντικειμενική και πλήρως απαλλαγμένη από εμπάθειες ή συμπάθειες εξαιτίας προσωπικών ή πολιτικών διαφορών, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν. … »

Προφανώς ο κ. Μπενίσης διαπίστωσε με την αντικειμενικότητα που τον διακρίνει και χωρίς καμία εμπάθεια ή συμπάθεια, ότι οι ικανότεροι είναι ΣΥΡΙΖΟ-ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΙ. Και για αυτό προχώρησε στις τοποθετήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, με την Νο 98/11-09-2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, επικυρώνοντας τα… συμπεθεριά, με τα απαραίτητα… προικιά.

Θα θέλαμε να προτείνουμε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο να αναθέσει σε μια από τις 10άδες Υπηρεσίες ή σε έναν από τους πλέον των 100 Αναπληρωτών που θεσμοθέτησε να συντάξει και να δημοσιοποιήσει μια μελέτη για την εξέλιξη του οργανογράμματος της ΕΥΔΑΠ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα οφέλη ή τις ζημίες που προέκυψαν για την εταιρία, την κοινωνία και το προσωπικό.

Η προώθηση ΣΥΡΙΖΑϊκών λιστών αντί των  Αγγελ(ακ)ικών λιστών για την στελέχωση θέσεων ευθύνης δε μπορεί να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες των ΔΑΚΕ-ΑΚΕ και της ΝΔ για την τροπή που είχε πάρει το οργανόγραμμα. Η κομματοκρατία είτε κόκκινη, είτε γαλάζια το ίδιο βλάπτει την εταιρεία.

Η υλοποίηση της πρότασης του ΣΕΚΕΣ για τη δομή και τη στελέχωση του οργανογράμματος μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση, να αποκαταστήσει αίσθημα δικαίου μεταξύ των συναδέλφων και να δώσει ώθηση στην κατεύθυνση της δημόσιας ΕΥΔΑΠ. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 

ΥΓ1: Γιατί εφόσον επρόκειτο να πληρωθούν θέσεις ευθύνης δεν προκηρύχθηκαν οι θέσεις αυτές, όπως έγινε και πέρσι σύμφωνα πάλι με την Αρ. Πρωτ.: 327/26-07-2016 επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μπενίση που ανέφερε ότι: «Για τις λοιπές Θέσεις ευθύνης, (Βοηθών Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών, Αναπληρωτών Διευθυντών και Προϊσταμένων) θα υπάρξει διαδικασία προκήρυξης θέσεων, αιτήσεων και επιλογής» Άλλαξε ο κ. Μπενίσης τη διαδικασία αυτή πότε και γιατί;

ΥΓ2:  Μια ερώτηση προς το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι τοποθετήσεις που έγιναν στη Γενική του Διεύθυνση με την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 98/11-09-2017 πραγματοποιήθηκαν και αυτές υπό την απόλυτη ελευθερία και επιλογή του όπως είχε δηλώσει δημοσίως ότι έγιναν οι προηγούμενες το 2016; Και αν ναι τι είναι αυτό που τον έκανε να επιλέξει τώρα τα ίδια άτομα που δεν επέλεξε ή υποβάθμισε πέρσι;


Καταβάστε την ανακοίνωση σε pdf 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ