ΣΕΚΕΣ: “Να γιγαντωθεί το αντιπολεμικό κίνημα, να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία”

0
253

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΚΕΣ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου • Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κινδυνεύει να γίνει η σπίθα που θα βάλει φωτιά σε ολόκληρο τον πλανήτη με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς του κόσμου.

Η χρόνια επέκταση του ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού από τη μια πλευρά και η πολεμική επέκταση του ρωσικού ιμπεριαλισμού από την άλλη οδηγούν τον πλανήτη σε ζοφερές μέρες.

Η Ευρώπη και ο κόσμος δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απολύτως από το ενδεχόμενο διεξαγωγής μίας πολεμικής αντιπαράθεσης με οπλικά συστήματα που μπορούν να αφανίσουν ολόκληρες χώρες σε λίγα λεπτά. Η διπλωματία, η μείωση της έντασης και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι η μοναδική οδός που μπορεί και πρέπει να ακολουθηθεί για να μην απειληθεί η παγκόσμια ειρήνη.

Όλοι αυτοί που δήθεν αγωνιούσαν για τους θανάτους από τον κορονοϊό στέλνουν τους λαούς και τη νεολαία στα κρεματόρια του πολέμου. Μείωσαν τις δαπάνες υγείας και αύξησαν την παραγωγή όπλων.

Η Ελλάδα, με την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ενεργό εμπλοκή της σε όλα τα πολεμικά μέτωπα που άνοιξε η συμμαχία φέρει ευθύνη για την κορύφωση της έντασης.

Η κυβέρνηση διέλυσε το δημόσιο ΕΣΥ, ιδιωτικοποιεί τα πάντα και σπαταλά το δημόσιο χρήμα αγοράζοντας φρεγάτες και αεροπλάνα.

  • Να σταματήσει τώρα κάθε πολεμική ενέργεια από κάθε πλευρά.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και να απαγορευτεί η χρήση τους για οποιαδήποτε πολεμική προετοιμασία και εμπλοκή.

Η αλληλεγγύη των λαών, η ειρηνική συνύπαρξη και η ισότιμη συνεργασία μπορεί να επιβληθεί μόνο από ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό κίνημα που θα επιβάλει τη διπλωματία των λαών. Πρέπει να σημάνει συναγερμός στο παγκόσμιο αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα. Οι λαοί του κόσμου οφείλουν να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για την διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης και συνεργασίας. Στο χέρι τους είναι η δυνατότητα να επιβάλλουν την ειρηνική συνεργασία και φιλία της ανθρωπότητας. Καμία πλευρά δεν μπορεί να θεωρεί ότι θα βγει νικηφόρα από έναν πόλεμο μεταξύ πυρηνικά εξοπλισμένων δυνάμεων.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΕΚΕΣ, όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ και στον κύκλο του νερού να γίνουν, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, μέρος του αντιπολεμικού κινήματος που πρέπει να γιγαντωθεί για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ