Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Στα χαλάσματα να ανθίσει η αλληλεγγύη των λαών”

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΚΕΣ

Ανακοίνωση Νο 2  • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Στα χαλάσματα να ανθίσει η αλληλεγγύη των λαών!

Η ανείπωτη τραγωδία που ζουν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας, συγκλονίζει όλη την ανθρωπότητα. Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, πολλούς περισσότερους τραυματίες, εκατομμύρια άστεγους.

Η καρδιά μας χτυπάει μαζί με τα εκατομμύρια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και Συρίας. Ο ανείπωτος πόνος των λαών της Τουρκίας και της Συρίας είναι και δικός μας πόνος.

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές πρέπει  να σταθούμε ολόψυχα στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Γιατί είναι κοινή η ανθρώπινη μοίρα. Γιατί αυτή είναι μια καταστροφή που συμβαίνει στη γειτονιά μας. Γιατί θέλουμε να παραμείνουμε άνθρωποι, κόντρα σε αυτούς που εμπορεύονται το μίσος ακόμα και σε τούτες τις τρομακτικές στιγμές.

Η σκέψη μας όμως πάει και στον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου της Τουρκίας και τι θα μπορούσε να έχει συμβεί ή τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Όπως και στις υπέρογκες δαπάνες που σπαταλούνται σε οπλικά συστήματα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, όταν η φύση καταδεικνύει με τόσο τραγικό τρόπο που πρέπει να πηγαίνει ο παραγόμενος ανθρώπινος πλούτος.

Τώρα είναι η ώρα της αδελφοσύνης των λαών.

Καλούμε την ΟΜΕ και τα σωματεία, τον/την  κάθε εργαζόμενο/η να εκφράσει έμπρακτα την συμπαράστασή του ενισχύοντας οικονομικά ή υλικά εθνικούς και διεθνείς φορείς που μπορούν εγγυημένα να ενισχύσουν τους σεισμόπληκτους.

Στα χαλάσματα να ανθίσει η αλληλεγγύη των λαών!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ