Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον εργαζόμενο που ρατσιστικά απολύθηκε από του “Παπαστράτου”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Στον συνάδελφο μας εργαζόμενο που ρατσιστικά απολύθηκε από την εταιρεία Παπαστράτου

  • Η εργασία είναι δικαίωμα όλων χωρίς διακρίσεις
  • ο Ρατσισμός του Παπαστράτου δεν θα περάσει

“Πριν ένα χρόνο η εταιρεία Παπαστράτος (Philip Morris International) απέλυσε εργαζόμενο, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με πρόφαση την αποδοτικότητά του.

Την ίδια χρονιά η εταιρεία αναδείχθηκε η «Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρία» στην Ελλάδα σύμφωνα με το περιοδικό Fortune και ως ο ως Κορυφαίος Εργοδότης από το Top Employer Institute! Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της, η Παπαστράτος για το 2015 κατέγραψε κέρδη € 8 εκατ. και βρίσκεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά τον κύκλο εργασιών τους (€ 1.350 εκατ.).

Η εταιρεία μεθόδευσε συστηματικά την απαξίωση του εργαζόμενου στην εταιρεία αφού πληροφορήθηκε την ασθένεια του με αποτέλεσμα την απόλυσή του “λόγω ανεπιτυχούς δοκιμής”. Παρότι ο εργαζόμενος δικαιώθηκε και στις δύο φάσεις των τριμερών συναντήσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρία αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής που πίσω από το καλοστημένο προσωπείο της “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” απολύει εργαζόμενο επειδή είναι άτομο με ειδικές ανάγκες!

Επειδή αυτή η απόλυση του εργαζόμενου με σκλήρυνση κατά πλάκας εκτός από καταχρηστική βάσει της σύμβασής του είναι και κατάφωρα ρατσιστική ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επαναπρόσληψή του.

Καλούμε όλα τα σωματεία όλο το εργατικό κίνημα την ΓΣΣΕ την ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να καταδικάσουν την ρατσιστική απόλυση του εργαζόμενου και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα που γίνεται καλούμε όλους τους πολίτες έως ότου αποκατασταθεί η αδικία σε μποϊκοτάζ όλων των προϊόντων της εταιρείας Παπαστράτος.

Είμαστε οι πολλοί είμαστε ο κόσμος της εργασίας είναι οι λίγοι είναι αυτοί που μας πίνουν το αίμα

όλοι μαζί να αντισταθούμε όλοι μαζί να τους τρομοκρατήσουμε η ασυδοσία της εργοδοσίας να μην

περάσει αναπάντητη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ