Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 16.11.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

1973 – 2023: ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

Η παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών και η αγωνιστική στάση των χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών στις εξορίες, στα κολαστήρια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, φωτίζουν και αποτελούν έμπνευση και φάρο και για τους δικούς μας αγώνες!

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κι όμως τα συνθήματα του Νοέμβρη που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το αίτημα για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα, κάθε χρόνο και με περισσότερη ένταση μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία!

Ο αγώνας για την επιβίωση είναι καθημερινός. Και οι συνθήκες δυσκολεύουν. Οι εργαζόμενοι βιώνουμε ήδη με τον πιο οξυμένο τρόπο τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που σαρώνουν τα λαϊκά εισοδήματα, καθώς το κόστος ζωής διαρκώς αυξάνεται, ενώ οι μισθοί παραμένουν απελπιστικά χαμηλοί.

Παράλληλα, οι αντεργατικοί νόμοι της Νέας Δημοκρατίας καταργούν θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα (νόμοι Χατζηδάκη-Γεωργιάδη-Χρυσοχοϊδη

Σήμερα, το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να διαδηλώσουμε ενάντια και στον πόλεμο από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα τις δολοφονίες αμάχων, το νέο κύμα προσφυγιάς, τη φτώχεια και την πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Καταδικάζουμε την επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και το διαρκές έγκλημα που διεξάγεται στη Λωρίδας της Γάζας. Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε και την απαράδεκτη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης να απέχει από το Ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Καμία εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις που τη μετατρέπουν σε “ορμητήριο πολέμου” αλλά και σε πιθανό “στόχο” αντιποίνων!

Σας καλούμε να συμμετέχουμε όλοι και όλες μαζί στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για τη μεγάλη εξέγερση του ελληνικού λαού με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, απέναντι στην Χούντα των Συνταγματαρχών.

Σημείο συγκέντρωσης: Σταδίου και Εδουάρδου Λω,

Παρασκευή 17 Νοέμβρη, ώρα 15:30

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ 
-Ο-
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ