Σωματείο Αποχέτευσης: “Καταγγέλλουμε το διχασμό των εργαζομένων που μεθοδεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

18.02.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ για άλλη μια φορά αντιμετώπισαν με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης τα προβλήματα που δημιούργησαν και αυτές οι δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως κάνουν άλλωστε κάθε φορά που η πολιτεία έχει ανάγκη.

Το Σωματείο μας συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων και της Αποχέτευσης που δεν ευχαρίστησε ο Διευθύνων Σύμβουλος! Τους συγχαίρουμε που εργάστηκαν σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και διασφάλισαν την δημόσια υγιεινή και την υδροδότηση αντιμετωπίζοντας όχι μόνο το ψύχος αλλά και την πανδημία covid-19 ιδιαίτερα στα λύματα που υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο.

Ενώ ακόμα δεν έχουμε μπει σε κανονικούς ρυθμούς από τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία, με μια δήθεν ενωτική ανακοίνωση ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τους εργαζόμενους στην Αποχέτευση θεωρώντας τη λειτουργία του δικτύου και των υπολοίπων υπηρεσιών αυτονόητη ή αυτόματη χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Όπως φαίνεται και από τη παρεμβατική του συμπεριφορά στα ζητήματα της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ με το διχασμό που τροφοδοτεί η στάση του, δήθεν τον απασχολεί η ενότητα των εργαζομένων, αλλά φροντίζει να τους διαχωρίζει απονέμοντας εύσημα στους μισούς και απαξιώνει επιδεικτικά τους υπόλοιπους στρώνοντας ενδεχομένως το έδαφος για τα επόμενα σχέδια του.

Καταγγέλλουμε για μία ακόμα φορά το διχασμό των εργαζομένων που μεθοδεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος για να εξυπηρετήσει προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Του θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η ΕΥΔΑΠ δε μπορεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του υπερταμείου που σημαίνει ότι τόσο αυτός όσο και η διοίκηση του δε νομιμοποιούνται στους εργαζόμενους και σε λίγο καιρό με την απόφαση της ολομέλειας δε θα είναι ούτε νόμιμοι.

Καλό θα ήταν λοιπόν να ζητά γνωμοδοτήσεις για τα θέματα που τον αφορούν, να αφήσει τις απειλές για τα δέοντα εις βάρος των εργαζομένων και να μη παραβιάζει δικαστικές αποφάσεις που έχουν νομιμοποιήσει το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ

Καλούμε τους εργαζόμενους σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα ώστε όποτε απαιτηθεί να δώσουμε απαντήσεις στις μεθοδεύσεις της διοίκησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ      ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here