Σύλλογος Προσωπικού: Επιστολή προς τη Διοίκηση για rapid test και εορταστικές άδειες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

Αριθ. Πρωτ.  4602
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου  2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:          

  • Δ/νοντα Σύμβουλο – κο Σαχίνη Χάρη  
  • Αναπληρωτή  Δ/νοντα Σύμβουλο – κο Τόσιο Αναστάσιο

Αξιότιμε  Δ/νοντα Σύμβουλε, αναπληρωτή Δ/νοντα Σύμβουλε

ΘΕΜΑ 1ο) ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Όπως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενες επιστολές μας, καθώς και μετά από προφορική και τηλεφωνική επικοινωνία μας, ο Σύλλογος Προσωπικού θεωρεί απαραίτητο και αναγκαίο στις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν (έξαρσης της πανδημίας, νέο lockdown, ισχυρότερο lockdown στη Δυτική Αττική), να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, μα και η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, ώστε να παρέχει τα απολύτως απαραίτητα αγαθά του νερού και της αποχέτευσης (ιδιαίτερα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα και φαίνεται να είναι χειρότερες από την τελευταία φορά με περίπου 600 νεκρούς την εβδομάδα).

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση (είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ) :

1ο) Να εξασφαλίσει ότι όλοι οι συνάδελφοι άμεσα με ευθύνη και οικονομική επιβάρυνση της ΕΥΔΑΠ, να περάσουν από γρήγορα τεστ ανίχνευσης για covid-19 (rapid test ) ώστε να γνωρίζουμε αν μεταξύ τους υπάρχουν ασθενείς. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να σταλούν για τεστ και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους .

2ο) Ειδικά για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που η πανδημία παρουσιάζει έξαρση και τις υπηρεσίες που βρίσκονται σ’ αυτές να γίνουν άμεσα και επαναλαμβανόμενα τεστ (Υποτομέας Ασπροπύργου, Δ/ρια Ασπροπύργου, περιφερειακό Ελευσίνας, ΚΕΛ Θριασίου).

Σε αντίθετη περίπτωση σας καθιστούμε υπεύθυνους για την υγεία των εργαζομένων μα και του λαού της Αττικής που είναι ο λήπτης των τόσο κρίσιμων αγαθών του νερού και της αποχέτευσης (ειδικότερα αυτή την περίοδο)

ΘΕΜΑ 2ο) ΑΔΕΙΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ

Όλες τις προηγούμενες χρονιές κατά συνήθεια και επαναλαμβανόμενα (που πλέον καθίσταται παροχή) δίνεται “εορταστική” άδεια στο μισό προσωπικό την παραμονή των Χριστουγέννων και στο άλλο μισό εναλλάξ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (ώστε να μη παρουσιάζεται πρόβλημα και στην ομαλή λειτουργία της ΕΥΔΑΠ).

Καλούμε τη διοίκηση και την Γ. Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού να βγάλει άμεσα ανακοίνωση που να χορηγεί τις παραπάνω άδειες ώστε να γίνει ο προγραμματισμός των υπηρεσιών.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαρατσής Μανώλης

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here