Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται να τους αντιμετωπίζει η διοίκηση ως αναλώσιμους”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 23.01.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-οι,

Με δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας απάντησαν την Τετάρτη 18.01.23 οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, στην αναποτελεσματική διαχείριση της Διοίκησης και της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού σχετικά με την έλλειψη προσωπικού που έχει σαν αποτέλεσμα την  εντατικοποίηση της εργασίας η οποία οδηγεί μοιραία σε συχνά εργατικά ατυχήματα. Με την μαζική παρουσία τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν ανέχονται να τους αντιμετωπίζει η διοίκηση ως αναλώσιμους και αποφάσισαν μαζικά ότι δε θα αποδεχθούν καμία έκπτωση στα μέτρα υγείας και ασφάλειας προκειμένου να ανταποκριθούν σε όγκο δουλειάς που αναλογεί σε διπλάσιο αριθμό εργαζομένων.

Το Σωματείο μας μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση κλιμακώνει και καλεί :

  • τους εργαζόμενους στην πιστή εφαρμογή των γραπτών οδηγιών της ΕΣΥΠΠ για την τήρηση της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.
  • τη διοίκηση επιτέλους να αντιληφθεί ότι είναι υπεύθυνη για την υποστελέχωση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα εργατικά ατυχήματα.

Καταγγέλλουμε

Την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ που αφενός δεν συμπαραστάθηκε και αφετέρου δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για το εργατικό ατύχημα.

Ντροπή και αίσχος !

Έφθασαν στο σημείο την ώρα της συγκέντρωσης να κόβουν προκλητικά πρωτοχρονιάτικες πίτες στο υπόγειο του Περισσού ενώ στον προαύλιο χώρο εξελισσόταν η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τέλος, χαιρετίζουμε το Εργατικό κέντρο Αθήνας, την ΕΥΑΕ, τον Εκπρόσωπο Εργαζομένων στο ΔΣ  της ΕΥΔΑΠ & και μέλος Διοίκηση της ΓΣΕΕ Γιώργο Αλεξανδράκη, τους Συλλόγους  Προσωπικού, Επιστημονικού Προσωπικού, Τεχνικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Μέσης Εκπαίδευσης, Προσωπικού Ειδικών Υπηρεσιών και την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Εργατοτεχνιτών,  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και στήριξαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ 
-Ο-
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ