Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: Όλοι στο Σύνταγμα την Πέμπτη 28/7 στις 7 μμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28.07.22 στις 07:00 το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος που θα συζητηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (άρθρα 119 και 120).

Η κυβέρνηση, κατά τη πάγια τακτική της τα τελευταία χρόνια, φέρνει μέσα στο καλοκαίρι τροπολογία – όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη για να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190, 191/2022), με τις οποίες κρίθηκε ως αντίθετη με το Σύνταγμα της Χώρας η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και επιτάσσει την επιστροφή τους στο Δημόσιο.

Η πράξη αυτή είναι έκφραση προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τον Ελληνικό Λαό που απαιτεί  τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού, και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Σας καλούμε όλους στο Σύνταγμα. την Πέμπτη 28.07.2022 στις 07:00 μμ να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια ευτελισμού της Δικαιοσύνης και της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης στη βούληση του Ελληνικού λαού που απαιτεί τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού.

Καλούμε την ΟΜ.Ε Ε.ΥΔ.Α.Π να πάρει απόφαση άμεσης κινητοποίησης και συμμέτοχης στη διαμαρτυρία αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καλούμε τα Σωματεία της ΕΥΔΑΠ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να αντιδράσουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 28.7.22 ΣΤΙΣ 07:00μμ

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ