Σωματείο Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ: Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 25.06.2020 και στο συλλαλητήριο στις 12:00 στο Υπουργείο Υποδομών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο μας ενώνει τις δυνάμεις του με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ και σας καλεί όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία στις 25.06.2020 που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υποδομών στις 12:00.

Δεν πρεπει να λείψει κανείς, η νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης των «Αρίστων» του Μητσοτάκη έχει βάλει στο μάτι και το νερό και ο μοναδικός τρόπος ανατροπής των σχεδίων ξεπουλήματος είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων, της κοινωνίας πολιτών και των κινημάτων.

Υλοποιούν ένα οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της κοινωνίας αφού πρώτα τα στελέχη της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης προετοίμαζαν το έδαφος με δηλώσεις για απαράδεκτα φθηνό νερό κλπ., αφού απαξίωσαν το αντικείμενο εργασίας μας, τώρα ετοιμάζουν να φέρουν ιδιωτικές εταιρείες να διαχειριστούν το νερό χωρίς να τους ενδιαφέρει η διεθνής εμπειρία που δείχνει ότι όπου ενεπλάκησαν ιδιωτικές εταιρείες με το νερό, αυξήθηκε η τιμή για τους καταναλωτές, υποβαθμίστηκε η ποιότητα και οι ιδιωτικές εταιρείες στο τέλος απομακρυνθήκαν έχοντας όμως πλουτίσει.

  • Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.
  • Δε θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της εργασίας των συνάδελφων μας.
  • Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Απεργούμε και απαιτούμε:

  • Η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις αποφάσεις του ΣτΕ για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού.
  • Επιστροφή ΤΩΡΑ! Των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Κράτος.
  • Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010, της ΓΣ του ΟΗΕ) και δεν ιδιωτικοποιούνται. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα έως την τελική δικαίωση.

Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 25.06.2020 και στο συλλαλητήριο στις 12:00 στο Υπουργείο Υποδομών στο Χολαργό (στάση μετρό Εθνικής Άμυνας)

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ     ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here