Στο Κέιπ Τάουν η πρώτη στον κόσμο… “Αστυνομία Νερού”

Από τον John Sparks, ανταποκριτή του SKY NEWS στην Αφρική


Από την αρχή  του έτους φαινόταν ότι το Κέιπ Τάουν θα έμενε από νερό. Κατά συνέπεια, οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανόνες.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αξιωματούχοι της πόλης εισήγαγαν μια σειρά από περιορισμούς στο νερό που είναι τόσο δρακόντειοι, που απλά δεν έχουν προηγούμενο παγκοσμίως.

Δεν είχαν βέβαια και πολλές επιλογές. Αυτή η πολυσύχναστη πόλη των τεσσάρων εκατομμυρίων ψυχών έχει περάσει τρία χρόνια χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις – και τα έξι φράγματα που προμηθεύουν την “πόλη των ωκεανών” τρέχουν ελάχιστο νερό.

Αυτή ήταν η στιγμή που “η κρίση έγινε πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους”, λέει ο Richard Bosman, εκτελεστικός διευθυντής της πόλης για την ασφάλεια και την ασφάλεια.

Οι κάτοικοι περιορίστηκαν σε μόλις 50 λίτρα νερού και μια σειρά καθημερινών πρακτικών απαγορεύεται με μια σειρά μέτρων που είναι τοπικά γνωστά ως “επίπεδο 6Β”.

Το πλύσιμο αυτοκινήτων με δημοτικό νερό είναι παράνομο.

Η συμπλήρωση μιας πισίνας με νερό της πόλης είναι παράνομη (συμπεριλαμβανομένων των φουσκωτών πισινών).

Πότισμα στον κήπο; Μην το σκεφτείτε ούτε καν.

“Θα πρέπει να εξοικονομήσουμε νερό. Αυτή η μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία έχει γίνει.” Οπουδήποτε κι αν πάτε, οι άνθρωποι μιλάνε για νερό τώρα.

Δεν έχουν αλλάξει όλοι τη νοοτροπία τουςστο Κέιπ Τάουν. Για να ενισχυθεί το επίπεδο 6Β, η πόλη απασχολεί σήμερα περισσότερους από 60 αξιωματικούς ως μέρος μιας ειδικής επιθεώρησης νερού.

Είναι η πρώτη παγκόσμια αστυνομία ύδρευσης.

Το Sky News πέρασε αρκετές μέρες με την “ομάδα νερού” και δεν έπρεπε να περιμένουμε πολύ για να τις δούμε στη δράση.

Οι αξιωματικοί Ashwyn Maxim και Natasha Terreblanche έλαβαν μια ειδοποίηση για ένα παράνομο πλύσιμο αυτοκινήτων που λειτουργούσε σε ένα κέντρο επισκευής αυτοκινήτων.

Πέρασαν από το περίπτερο του γκαράζ και έπιασαν τον διευθυντή και τους υπαλλήλους της στην πράξη.

“Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δημοτικό τροφοδοτικό – όπως βλέπετε εκεί, υπάρχει ο σωλήνας”, δήλωσε ο Ashwyn Maxim καθώς κατευθυνόταν προς ένα σωλήνα σωλήνα που βρισκόταν σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού.

“Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε την παροχή νερού από το δήμο και το γνωρίζετε”, είπε ο αξιωματικός.

“Σας ενημερώσαμε ήδη τρεις φορές, αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε νερό της πόλης. Γιατί;”

Η γυναίκα δεν είχε πολλά να πει και η ομάδα από την επιθεώρηση νερού δεν είχε τη διάθεση να τη συγχωρήσει. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 Rand (£ 180).

Αυτή η παρέμβαση ήρθε μετά κλήση ενός πολίτη στην ειδική 24/7 γραμμή της πόλης.

Είναι κάτι που ο κ. Bosman είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, επειδή οι κάτοικοι των πόλεων λειτουργούν τώρα ως εθελοντική βοήθεια της επιθεωρήτριας.

Είπε: “Έχουμε τους γείτονες να τηλεφωνούν ο ένας στον άλλο λέγοντας, ‘hey, η πισίνα του γείτονά μου φαίνεται παρθένος’ – ή η πισίνα της αδελφής μου, ή η πισίνα του θείου μου και ‘χρησιμοποιούν νερό της βρύσης για να γεμίσουν’.

«Όλοι γνωρίζουν ότι όλοι γνωρίζουν καλά ποιος χρησιμοποιεί ένα σωλήνα σωλήνα και ότι τα περνάει όλα».

Είδαμε τη θαλάσσια αστυνομία του Κέιπ Τάουν με μια σειρά από άλλα περιστατικά κατά τη διάρκεια μερικών ημερών και όπως η ίδια η ξηρασία, η παρουσία τους στους δρόμους θεωρείται από πολλούς ως βασικό γεγονός της ζωής.

Μετάφραση: sekes-eydap.gr

ΠΗΓΗ: news.sky.com

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here