Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

SUEZ ANTE PORTAS η κυβέρνηση αποφάσισε πόλεμο και πόλεμο θα έχει

Στην σύγχρονη εποχή, τον ρόλο του Δούρειου Ίππου για το νερό τον έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εντεταλμένη διοίκηση της στην ΕΥΔΑΠ

Από το Μανώλη Μαστοράκη, μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ  και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ


Ο Λαοκόων, ένας από τους τρώες ιερείς του Θυμβραίου Απόλλωνα. στο τέλος του Τρωικού Πολέμου προειδοποίησε τους Τρώες (μάταια) να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο λέγοντας την χαρακτηριστική φράση «Φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Στην σύγχρονη εποχή, τον ρόλο του Δούρειου Ίππου για το νερό τον έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εντεταλμένη διοίκηση της στην ΕΥΔΑΠ, αφού λοιπόν αποκοίμισε το προσωπικό και την κοινωνία με δήθεν κοινωνικά τιμολόγια, αφού μας έφερε από την πίσω πόρτα τις εργασιακές σχέσεις του Μεσαίωνα, από την μια με τις ατομικές συμβάσεις και από την άλλη με την μαθητεία, αφού διατυμπανίζουν εδώ και δυο χρόνια μόνιμες προσλήψεις, αλλά… όλως τυχαίως όλο κάποιο έγγραφο η μια υπογραφή πάντα θα λείπει. Φυσικά, όταν είναι για εργολαβίες και ενοικιαζόμενους, όλα τα έγγραφα είναι πάντα στην εντέλεια.

Και είναι να απορεί κανείς ότι την ίδια στιγμή στην ΕΥΑΘ ήδη έχουν πιάσει δουλειά οι πρώτοι μόνιμοι τις πταίει στην ΕΥΔΑΠ; Αλλη κυβέρνηση έχει η ΕΥΑΘ θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος ή κάτι άλλο συμβαίνει; Είναι προφανές ότι το μόνο που έκαναν ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση (βλέπε ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, βλέπε εργολαβίες), ίσως για να γίνουν αρεστοί στο Υπερταμείο μπας και… αλλά δεν…

Χαρακτηριστικά, το φιλοκυβερνητικό tvxs.gr, σε ανάρτησή του υπό τον τίτλο «Τι φέρνει ο Μακρόν στην Ελλάδα» (αναλυτικά εδώ) ήρθε να μας δικαιώσει για τις φωνές μας και για τις παρεμβάσεις μας, σε σχέση με την SUEZ και τους Γάλλους, όταν στις 15/12/15 οι εργαζόμενοι είπαμε: «Η Suez είναι ανεπιθύμητη»: Κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Βέβαια, τότε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης, σε ανοιχτή συνάντηση που είχε με όλους τους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση, έκανε λόγο για μια τυπική συνάντηση έπειτα από αίτημα της SUEZ, που δεν σχετίζεται με κάποια απόφαση πώλησης της ΕΥΔΑΠ. Στην τοποθέτησή του και ύστερα από εκτεταμένο διάλογο με τους εργαζόμενους, δεν αρνήθηκε την υποχρέωση που απορρέει από το 3ο μνημόνιο για πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, απέκλεισε όμως την μείωση του ποσοστού που θα ανήκει κάτω από 51% και δεσμεύτηκε ότι αν αυτό συμβεί τότε θα παραιτηθεί.

Βέβαια, την κοινωνία και τους εργαζόμενους είναι προφανές ότι δεν την αφορά αλλά και δεν την ενδιαφέρει πότε θα παραιτηθεί και αν ο κύριος Μπενίσης, αλλά ποιος θα ελέγχει τον πόρο πως δεν θα περάσει το μάνατζμεντ σε ιδιώτες και πως ο συμπολίτης μας θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό, πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα όσες διαφημίσεις και να δώσουν.

Καλώ, λοιπόν, την Ομοσπονδία, τα σωματεία και τους εκπροσώπους μας, άμεσα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες προετοιμασίας για αυτό που έρχεται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε την SUEZ αλλά και όποιον επιβουλεύεται την δημόσια ΕΥΔΑΠ από κει που ήρθε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω συνηθίσει να μιλώ με μισόλογα: η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών και καλούμαστε ο καθένας προσωπικά αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα ευρύτερα χέρι χέρι με την κοινωνία και τα κινήματα να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο. Γιατί πόλεμος θα είναι

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. A motivating discussion is definitely worth comment.
    I think that you ned to publish more about this
    subject matter, itt might not be a taboo matter but usually
    people do nnot discuss thhese issues. To the next!
    Kind regards!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ