Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Συγκρoτήθηκε “Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό” στη 2η Πανελλαδική Συνάντηση στο Βόλο (video – φωτο)

Στη συγκρότηση πανελλαδικής συμμαχίας με το όνομα «Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό-Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων» προχώρησαν συλλογικότητες και κινήματα για το νερό από όλη την Ελλάδα που το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν την 2η Πανελλαδική τους συνάντηση το Βόλο.

Αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν στη δικτύωση και αλληλεγγύη μεταξύ των κινημάτων και των συλλογικοτήτων, οι οποίες αγωνίζονται για την υπεράσπιση του νερού ως κοινού αγαθού και αποτελούν μέρος του συνολικού αγώνα των πολιτών για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και κοινά αγαθά.

Συμφώνησαν επίσης να προχωρήσουν στην ανάπτυξη κοινών δράσεων πανελλαδικού χαρακτήρα και ενίσχυσης τοπικών πρωτοβουλιών (καμπάνιες, ενημέρωση πολιτών). Επίσης θα προχωρήσουν στην δημιουργία ενός ιστότοπου αλλά και ενός ενημερωτικού εντύπου ενώ οι συναντήσεις τους θα συνεχιστούν και η αλληλοενημέρωση θα είναι σε σταθερή βάση. Τέλος αποφάσισαν να τεκμηριώσουν επιστημονικά αλλά και νομικά τις θέσεις και τις προτάσεις της Συμμαχίας σε ό,τι αφορά το συνολικό κύκλο του νερού.

Στην “Πανελλαδική Συμμαχία για το νερό” συμμετέχει και το ΣΕΚΕΣ. Αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από τον  Κώστα Λυμπέρη, Μανώλη Μαστοράκη και Πέτρο Μπαστέα συμμετείχε στις εργασίες της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης και συνέβαλε στην συμφωνία  για την πανελλαδική δικτύωση, συνεργασία και κοινή δράση συλλογικοτήτων και κινημάτων για το νερό

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

[divider]

Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό
Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Βόλος, 30 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Στην 2η Πανελλαδική τους Συνάντηση, στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο Βόλο, συλλογικότητες για τη διαχείριση του Νερού από όλη την Ελλάδα

επαναβεβαίωσαν ότι:

Το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση

και συμφώνησαν:

Στη συγκρότηση πανελλαδικής συμμαχίας με το όνομα: «Πανελλαδική Συμμαχία για το ΝΕΡΟ – Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων»

  • Στη δικτύωση και αλληλεγγύη μεταξύ των κινημάτων και των συλλογικοτήτων, οι οποίες αγωνίζονται για την υπεράσπιση του νερού ως κοινού αγαθού και αποτελούν μέρος του συνολικού αγώνα των πολιτών για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και κοινά αγαθά.
  • Στην ανάπτυξη κοινών δράσεων πανελλαδικού χαρακτήρα και ενίσχυσης τοπικών πρωτοβουλιών (καμπάνιες, ενημέρωση πολιτών).
  • Στη διαμόρφωση ιστότοπου και σύνταξη ενημερωτικού εντύπου (εφημερίδα).
  • Στη συνέχιση των συναντήσεων μία ή περισσότερες φορές το χρόνο για την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των ενεργειών και τον προγραμματισμό των δράσεων.
  • Στην επιστημονική και νομική τεκμηρίωση των θέσεων και προτάσεων της Συμμαχίας, σε ό,τι αφορά το συνολικό κύκλο του νερού.

Στη 2η Πανελλαδική Συνάντηση συμμετείχαν:

–          Ανοιχτή συνέλευση πολιτών για το νερό, Θεσσαλονίκη

–          Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς, Χαλκιδική

–          Καλλιστώ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση

–          Κίνηση 136, Θεσσαλονίκη

–          Κίνηση κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό

–          Κίνηση πολιτών για την προστασία του Αώου ποταμού, Ιωάννινα

–          Πρωτοβουλία κατοίκων Αποπηγαδιού, Χανιά – Κρήτη

–          Πρωτοβουλία Κρητών κατά των υποστηρικτικών μέτρων ΒΑΠΕ-ΣΥΘΗΑ

–          SOSτε το Νερό, Θεσσαλονίκη

–          ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας

–          Σωματείο ΔΕΥΑ Δράμας

–          Σώστε τα νερά της Δράμας

–          Οικολογική Κίνηση Δράμας

–          Κίνηση πολιτών Ζαγοράς

–          Επιτροπή αγώνα για φθηνό νερό στο Δήμο Τύρναβου

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ