Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Κάλεσμα στην συγκέντρωση των σιδηροδρομικών την Κυριακή 5/3 στις 11 στο Σύνταγμα” 

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 05.03.2023

ΚΑΛΕΣΜΑ
του Προεδρείου στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών
την Κυριακή 05-03-2023 στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Προεδρείο του συλλόγου μας καλεί τα μέλη του συλλόγου και όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη νεολαία και όλο το λαό για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Απαιτούμε τον τερματισμό της ιδιωτικοποίησης του συγκοινωνιακού και μεταφορικού έργου, όπως και όλων των κοινών αγαθών (διατροφή, αξιοπρεπής κατοικία, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, τηλ-επικοινωνίες, ενημέρωση, μετακινήσεις-μεταφορές, δημόσιοι χώροι-περιβάλλον, πολιτισμός) που έχουν μπει στον κρεββάτι του Προκρούστη της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης.

Τη μέρα που δεκάδες νέοι άνθρωποι δεν έφτασαν στη Θεσσαλονίκη ως συνέπεια της ιδιωτικοποίησης των τρένων, η κυβέρνηση αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν μεταμελείται κατέθεσε, την ίδια αυτή μέρα, νομοσχέδιο στη Βουλή για την υπαγωγή των νερών στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) την οποία μετονομάζει σε ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων).

Και ενώ οι εργαζόμενοι στις εταιρίες νερού στην Ελλάδα αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ πολίτες και φορείς της κοινωνίας έχουν εκφράσει τη ισχυρή βούλησή τους υπέρ του δημόσιου νερού, ενώ το ΣτΕ έχει αποφασίσει με συντριπτικές πλειοψηφίες την απαγόρευση ιδιωτικοποίησης του νερού, η επιχειρούμενη προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθεί και εμπορευματοποιηθεί το νερό έχει φέρει (ενδεικτικά μόνο) την τελευταία δεκαετία τα κάτωθι αποτελέσματα στην ΕΥΔΑΠ:

  • 390 εκ. €, τα καθαρά μετά φόρων κέρδη, την περίοδο 2010-2021.
  • 355 εκ. €, τα διανεμηθέντα κέρδη, την περίοδο 2010-2021.
  • 3.320 εργαζόμενοι το 2009.
  • 2.367 εργαζόμενοι το 2021.

 

  • Απαιτούμε τα χρήματα των υδροδοτούμενων να κατευθυνθούν σε μαζικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού και σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και όχι στα τεράστια μερίσματα που χρηματοδότησαν τις τσέπες των μετόχων την τελευταία δεκαετία.
  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υπαγωγή του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων.
  • Την αποϊδιωτικοποίηση και αποεμπορευματοποίηση όλων των κοινών αγαθών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ