Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα έφεραν στη βουλή νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των υδάτων”

Αθήνα, 06.03.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγες  ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα έφεραν στη βουλή νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των υδάτων

Συναδέλφισσες,-οι,

Η εμμονική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδίστακτη. Χωρίς ίχνος σεβασμού στις αποφάσεις του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, χωρίς ίχνος σεβασμού στη βούληση της κοινωνίας, χωρίς ίχνος σεβασμού στον πόνο που προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκμεταλλεύονται την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν με την ανικανότητα τους και προσπαθούν με «συνοπτικές» διαδικασίες να αλλάξουν τα δεδομένα για την ΕΥΔΑΠ. Είναι αδιανόητο που εκμεταλλεύτηκαν την βαθιά θλίψη και οδύνη για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων για να περάσουν νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την ΕΥΔΑΠ την ώρα που η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στην τραγωδία.

Κυβέρνηση δίχως  ίχνος ανθρωπιάς !

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που ελέγχουν την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ (ΕΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ ) που αρνήθηκαν να στηρίξουν τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση που προκήρυξαν τα σωματεία των σιδηροδρομικών στο Σύνταγμα. Αρνήθηκαν να σταθούν αλληλέγγυοι στα συνδικάτα ανθρώπων που χάθηκαν, προτάσσοντας ως κυρίαρχο το κομματικό τους συμφέρον.

Σοβαρότατες ευθύνες έχει και η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΚ – ΠΑΜΕ που διατηρώντας στις θέσεις του Οργανωτικού Γραμματέα και του μέλους του πειθαρχικού συμβουλίου τον επικεφαλής της, δίνει πολιτικό και συνδικαλιστικό άλλοθι σε αυτές τις  συμπεριφορές.
Καλούμε την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια και στο νέο νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ