Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες 29-30/05/24

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα 8/7/2024

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29ης και 30ης Μαΐου 2024 συγκροτήθηκε, στις 04-07-2024, σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :Κορλός Ηλίας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :Κυρίτσης Σπύρος
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Λυμπέρης Κώστας
ΤΑΜΙΑΣ :Καριοφύλλη Παναγιώτα
ΜΕΛΗ :Κυρίτσης Δημήτρης, Δρίβας Κώστας, Δημούδης Βαγγέλης

 

Θέλουμε κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για τη μαζική συμμετοχή σας στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον σας, για τα δρώμενα στον Επιστημονικό Σύλλογο.

Η συγκρότηση του Προεδρείου έγινε σε προγραμματική βάση, δεδομένης και της εξαιρετικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του συλλόγου την προηγούμενη τριετία. Η έξοδος της ΕΥΔΑΠ από το υπερταμείο, η ακύρωση του ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ και η αποτροπή εφαρμογής συστήματος παρακολούθησης μέσω καμερών είναι μερικά πολύ σημαντικά από αυτά που επιτεύχθηκαν την προηγούμενη τριετία. Το νέο προεδρείο θα συνεχίσει με κριτήρια τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αναγνώριση του κόπου που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για τη διαρκή, ποιοτική και απρόσκοπτη υδροδότηση και αποχέτευση των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Η συγκρότηση του Προεδρείου έγινε πλειοψηφικά καθώς τα μέλη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΥΔΑΠ διαφωνώντας, με την προγραμματική βάση συγκρότησης, αποχώρησαν από τη διαδικασία

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου μετά την συγκρότηση του σε σώμα, θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με κυρίαρχο αίτημα, τις μαζικές στοχευμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού ενταγμένου στον κανονισμό προσωπικού της, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας που βρίσκεται σε οριακό επίπεδο επάρκειας προσωπικού και την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων των επιστημόνων της ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα:

Την άρση της αδικίας προς τον διοικητικοοικονομικό κλάδο με κλιμάκωση του Δ/Ο επιδόματος αναλογικά προς το τεχνικό επίδομα.

  • Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των μεταταγμένων συναδέλφων αναλογικά με τις διατάξεις της συναφούς προϋπηρεσίας.

Την επίλυση του θέματος της συμμετοχής των μελών μας σε κάθε είδους επιτροπές.

Οι προτεραιότητες του Συλλόγου στη νέα του θητεία, πέραν των ανωτέρω είναι:

  • Η κατοχύρωση της απρόσκοπτης και καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στο πόσιμο νερό, καθώς οι υπηρεσίες Υδρευσης- Αποχέτευσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
  • Η αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Ε.ΥΔ.Α.Π μέσω της δημιουργίας της ρυθμιστικής αρχής για τα ύδατα (ΡΑΑΕΥ), της ένταξης της ΕΥΔΑΠ και των συνεπειών που θα έχει (μείωση μισθολογικού κόστους, αύξηση τιμολογίων, κλπ).
  • Η κατάργηση της εξαήμερης εργασίας (Σάββατο) και της επιμήκυνσης του εργάσιμου χρόνου με άμεση πιλοτική εφαρμογή της εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών, χωρίς μείωση αποδοχών στην ΕΥΔΑΠ.
  • Η διατήρηση της τεχνογνωσίας της Ε.ΥΔ.Α.Π, με την σταδιακή κατάργηση της εκχώρησης αντικειμένων σε εργολάβους και εξωτερικούς συμβούλους.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και το νεοσυγκροτηθέν προεδρείο θα κινηθεί με πνεύμα ενωτικό για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων όλων των μελών μας αλλά και γενικότερα των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, των υδροδοτούμενων πολιτών και της Εταιρείας αλλά και με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε προσπάθεια που θα επιχειρήσει να επιδεινώσει τη θέση των μελών μας και τα συμφέροντά τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ