Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού Ειδικών Υπηρεσιών: Μεγάλα ερωτήματα για την Ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ανύπαρκτες απαντήσεις από την Διοίκηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 12-03-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλα ερωτήματα για την Ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ανύπαρκτες απαντήσεις από την Διοίκηση.

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς αλλαγή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αλλαγή είναι πρόοδος.
Σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης η ασφάλεια των εγκαταστάσεων μετατρέπεται από Διεύθυνση σε τμήμα υπηρεσίας σε πλήρη αντιδιαστολή με το υπόλοιπο οργανογράμμα που αποφάσισε και υλοποιεί η Διοίκηση (22 νέες διευθύνσεις).

Η καινούργια υπηρεσία ασφάλειας και πυρασφάλειας θα έχει δύο τμήματα ένα για την ασφάλεια δηλαδή διαχείριση  προσωπικού ασφαλείας υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ περισσότερα των εξήντα (60) εργαζομένων και έλεγχο ορθής φύλαξης καθώς και επόπτευση- έλεγχο φυλάξεων του ιδιώτη παρόχου.

Θα επιλαμβάνεται ότι απαιτείται στον τομέα Ασφάλειας και ταυτόχρονα θα εκτελεί και παροχή υπηρεσιών της τεχνικής υπηρεσίας πυρασφάλειας δηλαδή εκτός της πληθώρας των καινούργιων αρμοδιοτήτων για παράδειγμα θα αναζητεί στην κτηριακών οικοδομικές άδειες για να φροντίζει για την έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας που τώρα επιμελείται η υπηρεσία πυρασφάλειας που καταργείται και αυτή και γίνεται τμήμα της καινούργιας υπηρεσίας. Δεν το λες και ορθολογικό αλλά δυστυχώς δεν είναι το μόνο.

Είναι απορίας άξιο ότι μέσα στην γενικευμένη μεγέθυνση που παρατηρείται στο καινούργιο οργανωτικό σχήμα έχουμε το παράδοξο της εντυπωσιακής σμίκρυνσης σε πολύ κρίσιμους τομείς της εταιρείας.

Κατά την γνώμη μας αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στον τομέα Ασφάλειας είτε είναι φύλακες είτε είναι επόπτες καθώς και στους εργαζόμενους-ες στην καθαριότητα.

Στον τομέα της καθαριότητας δεν μας είπαν ακόμη γιατί δεν βγήκε προκήρυξη για την πρόσληψη  εργαζομένων με 18μηνη σύμβαση όταν και οι εργαζόμενοι πληρώνονταν καλύτερα απ’ ότι στις ιδιωτικές εταιρείες και η ΕΥΔΑΠ είχε οικονομικό όφελος όπως αποδείχτηκε με μελέτη που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο πριν ξεκινήσει η πρώτη προκήρυξη το 2017.

Εδώ έχουμε άλλο ένα παράδοξο να γίνεται ξεχωριστή υπηρεσία η καθαριότητα με 12 μόνο εργαζόμενους τακτικό προσωπικό και με αδυναμία επόπτευσης των παρόχων ιδιωτών διότι η Διεύθυνση που προβλέπεται να υπαχθεί με το καινούργιο οργανογράμμα δεν έχει 24ωρη λειτουργία με ανθρώπους έμπειρους να κάνουν αυτή την δουλειά, εκτός και δεν πειράζει και ο τριπλασιασμός του κόστους λειτουργίας με στρατιές ενοικιαζομένων εργαζομένων.

Η καινούργια Διεύθυνση Υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων του περιβάλλοντος κ.τ.λ με αρμοδιότητα την πολλή σοβαρή υπόθεση των εργατικών ατυχημάτων της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων την ΕΣΥΠΠ την υπηρεσία περιβάλλοντος την πιστοποίηση των iso με ποιό μαγικό τρόπο θα επιλαμβάνεται δίνοντας οδηγίες κατευθύνσεις και λύσεις σε τόσο ανομοιογενή και διαφορετικά μεταξύ τους αντικείμενα;

Ελπίζουμε ότι θα το αντιληφθεί η Διοίκηση  και θα το διορθώσει. Δεν είναι αργά, διορθώστε το λάθος σας.

Τέλος, καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και προσβλέπουμε σε μια μακρά εποικοδομητική συνεργασία.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                              Η Γεν. Γραμματέας
Καραγκούνης Δημήτριος                               Πολιτοπούλου Αμαλία

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ