Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Τεμαχίζουν κομμάτι κομμάτι την υπηρεσία ασφαλείας και την παραδίδουν στους ιδιώτες”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Τεμαχίζουν κομμάτι κομμάτι την υπηρεσία ασφαλείας και την παραδίδουν στους ιδιώτες”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η ασφάλεια του Φράγματος του Μαραθῶνα, με ἐντολὴ του Διευθυντή ασφαλείας και την προτροπή της διοίκησης Σαχίνη – Τόσιου, τίθεται σε τεράστιο κίνδυνο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε στην υπηρεσία ασφαλείας της ΕΥΔΑΠ, που όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις είναι προαποφασισμένο να δοθεί βορρά στις ορέξεις των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας(security) με τελευταίο χτύπημα την παύση της φύλαξης από εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, του Φράγματος του Μαραθώνα.

Παρότι εδώ και δεκαετίες η φύλαξη των χώρων των διυλιστηρίων και των κρίσιμων υποδομών όπως των φραγμάτων φυλάσσονταν από φύλακες, μόνιμους εργαζόμενους, οι οποίοι με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ εκπαιδεύονταν από την Ελληνική Αστυνομία λαμβάνοντας και την ανάλογη άδεια οπλοφορίας ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου προστασία κρίσιμων υποδομών που απ αυτές εξαρτάται η διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού για τη διαβίωση του Αττικού πληθυσμού που δεν είναι άλλο απ το νερό.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η διοίκηση αν και έχει δεσμευτεί εδώ και μήνες, δεν έχει στείλει μέχρι σήμερα τους νεοπροσλαμβανόμενους φύλακες να περάσουν εξετάσεις ώστε να πάρουν την απαραίτητη άδεια και να τοποθετηθούν στις κρίσιμες υποδομές των διυλιστηρίων και των φραγμάτων.

Σαν να μην έφτανε αυτό εν μέσω των αδειών του Αυγούστου πληροφορηθήκαμε ότι από το Σεπτέμβρη στο φράγμα του Μαραθώνα δεν θα υπάρχει φύλακας σε 24ωρη βάση τις καθημερινές στην βάρδια και έχει ήδη αντικατασταθεί με ιδιωτικό patrol.

Τους καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους, σε πιθανή προσπάθεια δολιοφθοράς (ειδικά κάτω από το Ναό) που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής γύρω από το φράγμα και να δυσχεράνει την ομαλή υδροδότηση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. 

Τους καλούμε να λάβουν υπόψη την οικονομική επιβάρυνση και την εργασιακή εξουθένωση από τις καθημερινές μετακινήσεις δεκάδων χιλιομέτρων των εργαζομένων φυλάκων. 

Όχι μόνο θα πρέπει άμεσα να επανέλθει η φύλαξη στο φράγμα στο πρότερο καθεστώς αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις επιπλέον φυλάκων.

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση και τον Διευθυντή της υπηρεσίας φύλαξης, που με εντολὴ τους δημιουργείται αυτός ο τεράστιος κίνδυνος ασφαλείας του Φράγματος, να ανακαλέσουν και να μη προσπαθούν να εκχωρήσουν υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και της φύλαξης σε αγωνιστική εγρήγορση και δηλώνουμε πως θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης, τον τύπο και τους κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται σε ετοιμότητα (αν η διοίκηση δεν ανακαλέσει την απόφασή της) για τους κινδύνους που θα προκληθούν στη ζωή και στην περιουσία τους.

ΥΓ. Παραθέτουμε φωτογραφίες με τον Κρίσιμο χώρο τον Ναό και τις στοές που αποτελούν κίνδυνο δολιοφθοράς.

Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΣΑΚΗΣ           ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ