Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Πρσωπικού Ειδικών Υπηρεσιών: “Να προσληφθούν καθαρίστριες και όχι ιδιωτικές εταιρείες”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 12-02-2021

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η πανδημία Covid 19 φαίνεται ότι δείχνει πάλι εντονότερα τα δόντια της αυτή την περίοδο. Δημιουργεί ζητήματα πολύ σοβαρά σε όλη την ζωή των ανθρώπων και όχι μόνο σχετικά με την υγεία που είναι το μεγαλύτερο. Αυτή λοιπόν την εποχή που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για την καθαριότητα σε όλους τους εργασιακούς χώρους η εταιρεία δεν έχει προσλάβει τις συναδέλφισσες καθαρίστριες ορισμένου χρόνου που όλη την προηγούμενη περίοδο έδωσαν μάχες σε καθημερινή βάση και όχι δουλεύοντας περιοδικά όπως η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού, διότι οι καθαρίστριες όπως και οι φύλακες είναι σε όλες τις περιπτώσεις στην πρώτη γραμμή της μάχης για ασφαλείς και καθαρές εγκαταστάσεις.

Μεγάλη απορία δημιουργείται γιατί δεν πήρε η εταιρεία 18μηνες καθαρίστριες συμβασιούχες ορισμένου χρόνου;

Στην περίοδο της πανδημίας οι εργαζόμενοι αυτοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο και ανταπεξήλθε η εταιρεία μας αυτή την δύσκολη περίοδο.

Γιατί λοιπόν το έργο που παρείχαν να δίνεται  σε ιδιωτικές εταιρείες και να επιβραβεύονται με ανεργία οι άνθρωποι που τόσο κουράστηκαν και κινδύνευσαν όλο το προηγούμενο διάστημα; Μας είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει παράταση στις  συμβάσεις τους όμως ούτε καινούργια προκήρυξη βγήκε. Οι εργαζόμενες -οι που δούλευαν όλο το προηγούμενο διάστημα μας ρωτάνε γιατί δεν βγαίνει καινούργια  προκήρυξη να κάνουν αίτηση;

Ένα θέμα πολύ σοβαρό και όχι μόνο για τις συναδέλφισσες καθαρίστριες τακτικό προσωπικό, αλλά πιστεύουμε για όλους τους συναδέλφους είναι η τοποθέτηση της καθαριότητας σε οργανωτικό σχήμα που ουδεμία σχέση και εμπειρία είχε ποτέ με το αντικείμενο της καθαριότητας.

Η ευθύνη της καθαριότητας πάντα στην εταιρεία ήταν στο οργανωτικό σχήμα που είναι τώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν έχουμε εργαζόμενους στην εταιρεία να την θυμούνται ποτέ εκτός της υπηρεσίας Ασφάλειας Εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερα όλη αυτή την περίοδο covid που ήταν στην Υπηρεσία Ασφάλειας εγκαταστάσεων και την Διεύθυνση που αυτή υπάγεται τώρα, τα αποτελέσματα ήταν άριστα και μάλιστα με έλλειψη προσωπικού τεράστια.

Με ποια αιτιολογία ή με βάση ποια επιχειρήματα θα ανατεθεί μία τόσο σπουδαία λειτουργία για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων σε άλλη Διεύθυνση που ουδεμία σχέση, εμπειρία ή προηγούμενη ενασχόληση είχε ποτέ με ένα τόσο απαιτητικό αντικείμενο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού;

Ας το επανεξετάσετε διότι η ομάδα όταν κερδίζει δεν αλλάζει, αυτό με την παραδοχή βέβαια ότι κέρδος θεωρείται μόνο ότι είναι προς όφελος για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Καραγκούνης                       Αμαλία Πολιτοπούλου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ