Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Συνταξιοδοτικό / Δουλειά μέχρι τα … 74 φέρνει από την «πίσω πόρτα» η κυβέρνηση

Έντονη ανησυχία αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στο πεδίο του συνταξιοδοτικού, προκαλεί ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει εργασία για κάποιους ακόμη και μέχρι τα 74 τους χρόνια.

Ειδικότερα, στο άρθρο 61 του νομοσχεδίου «Προγράμματα απασχόλησης ανέργων ηλικίας πενήντα πέντε (55) ετών και άνω», αναφέρεται ότι άνεργοι άνω των 67 και έως 74 ετών δύνανται να εντάσσονται σε προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για να βγουν στη σύνταξη.

Το επίμαχο άρθρο αναφέρει:

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών και Εσωτερικών, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), είναι δυνατή η ένταξη ανέργων, εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας πενήντα πέντε (55) έως εξήντα επτά (67) ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τη Δ.ΥΠ.Α., για την απασχόλησή τους στον δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), κατά παρέκκλιση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’ 6).

Με την ίδια απόφαση δύνανται να καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατή η εφαρμογή του παρόντος σε ανέργους ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η χρηματοδότηση και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος».

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ