Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ: “Με τον Μητσοτάκη θα πεις το νερό νεράκι”

ΟΜ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΔΑΠ

 02.06.2020

“Με τον Μητσοτάκη θα πεις το νερό νεράκι”

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας στο έπακρο την νεοφιλελεύθερη αντίληψη του μετατρέπω την κρίση σε ευκαιρία, χτίζοντας πάνω στην ύφεση και την ανεργία προετοιμάζει το νέο πάρτι εκμετάλλευσης των αναγκών των πολλών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων. Με αυτά και μ’ αυτά ήρθε η ώρα του νερού!!!!!

Ανακοινώθηκε η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων. 

Οι τρεις προκηρύξεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (εκάστη 138.424,01 ευρώ) για την πρόσληψη των συμβούλων που θα προετοιμάσουν τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση με καθεστώς ΣΔΙΤ της λειτουργίας και συντήρησης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (Ε.Υ.Σ.) της Αθήνας, ετοιμάστηκαν και προετοιμάστηκαν μέσα στην καραντίνα.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ηχηρές φράσεις όπως: προστασία των υδάτινων αποθεμάτων, δικαίωμα στο νερό και άλλα εύηχα παρόμοια και «ανιδιοτελή» επιχειρήματα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανοχή και την αδιαφορία της κοινωνίας, των πολιτών και των εργαζομένων της Αττικής και όλης της χώρας, κρύβει όμως ότι θα είναι ακριβώς αυτοί που θα κληθούν τελικά να πληρώσουν το μάρμαρο.
Οι ΣΔΙΤ που επιβάλλονται – σχεδιάζονται στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν πολλά πλεονεκτήματα για τα νεοφιλελεύθερα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση.
Η ιστορία την Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις ΣΔΙΤ έχει δείξει τα εξής:
1. Παραχώρηση δημόσιας περιουσίας με τα λεφτά των φορολογουμένων όπως πχ. εκμεταλλεύσεις δημοσίων εκτάσεων
2. Κόστος κατασκευής έως 75% αυξημένο σε σχέση με τις πραγματικές δαπάνες έργων με τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων
3. Αδιαφανείς και λεόντειες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος συμβάσεις π.χ. οι αυτοκινητόδρομοι.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον Αρμαγεδδών που ετοιμάζει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη στο εργασιακό καθεστώς, με μειωμένους μισθούς και πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους εντός και εκτός ΕΥΔΑΠ να σταματήσουν την κυβέρνηση στο ξεπούλημα των υποδομών που κατασκευάσθηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού και μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ λειτουργούν και συντηρούν.

Από την λίμνη του Ευήνου μέχρι και την τελευταία παροχή νερού.
Από το πρώτο σπίτι μέχρι την Ψυτάλλεια !!!

Είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη παροχή εξαιρετικής ποιότητας νερού σε 5.000.000 ανθρώπους παρά τα όποια προβλήματα κατά καιρούς συνέβησαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία βάζει στο μάτι το νερό.
Τότε είχαμε ανατροπή τώρα θα υποστούν στρατηγική ήττα.

Εάν κάτι θετικό προέκυψε από την τελευταία κρίση λόγω Covid19 είναι η συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας ότι τα κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία και το νερό πρέπει να βρίσκονται πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.
Οι ανάγκες των καιρών απαιτούν να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση όλου του κύκλου του νερού με μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Είναι ο μόνος τρόπος να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης & αποχέτευσης του Λεκανοπεδίου με σεβασμό στις υποδομές, στον αγώνα και τον μόχθο τόσων γενεών και τόσων ανθρώπων αλλά και τις ανάγκες των πολιτών.
Κάτω τα χέρια από το νερό κύριε Μητσοτάκη!!!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ