Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός προτείνει τετραήμερη εργασία για να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός

Πηγή:news247.gr
Στην υλοποίηση της πολιτικής «Μισή δουλειά, μισά λεφτά» που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, και με αφορμή της  συνέπειες του κορονοϊού, το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιτάξει το «Μισή δουλειά, όλα τα λεφτά» για να στηρίξει τη δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου ως μόνη ρεαλιστική επιλογή για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, μέσω facebook live, πρότεινε στους εργοδότες να εξετάσουν τη λύση της τετραήμερης εργασίας (χωρίς μείωση μισθών, εννοείται) σε μία προσπάθεια αφενός να ανέβει η ποιότητα της εργασίας και αφετέρου να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Οπως τόνισε η Νεοζηλανδή πολιτικός, αφού ο διεθνής τουρισμός της χώρας έχει γνωρίσει πρωτοφανές πλήγμα λόγω της πανδημίας, θα πρέπει να γίνει μία στροφή στον εγχώριο τουρισμό, οι τουριστικές επιχειρήσεις δηλαδή να απευθυνθούν πρώτα στους Νεοζηλανδούς.

Για να ενισχυθεί αυτό το σχέδιο όμως θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα του χρόνου να ταξιδέψουν στη χώρα τους και η τετραήμερη εργασία τους δίνει αυτόν τον απαραίτητο χρόνο.

Η Αρντέρν πρότεινε επίσης την αύξηση των δημόσιων αργιών, πάντα με τελικό στόχο το να εξασφαλιστεί περισσότερος ελεύθερος χρόνος, χρόνος για διακοπές.

Είναι γεγονός ότι τα σχόλια της Νεοζηλανδής Πρωθυπουργού έγινε δεκτά από ενθουσιασμό από ουκ ολίγους των social media.

Το τετραήμερο εργασίας πάντως για πολλές επιχειρήσεις στη χώρα αποτελεί ήδη πραγματικότητα πριν την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here