Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Τρίτη 25 Μαΐου – 3ωρη στάση εργασίας – Συγκέντρωση στις 8 στη βόρεια πύλη Περισσού

Ανακοίνωση Νο 14  •  Δευτέρα 23 Μαΐου 2021 

Τρίτη 25 Μαΐου – 3ωρη στάση εργασίας 7:30 με 10:30 το πρωί
Συγκέντρωση στις 8 π.μ. στη βόρεια πύλη Περισσού

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας είναι δική σου υπόθεση και υποχρέωση. Δυνάμωσε την παρουσία σου και τη συμμετοχή σου.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο στην πορεία της ΕΥΔΑΠ. Διακυβεύονται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της. Η οικονομική της υγεία. Οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Το ζωτικό ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικό πόσιμο νερό και σε υπηρεσίες αποχέτευσης (θέμα δημόσιας υγείας).

Η κυβέρνηση ενισχύει τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας με την παραχώρηση με ΣΔΙΤ του ΕΥΣ της Αττικής. Με το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που κατέθεσε βάζει μπουρλότο και στην ΕΥΔΑΠ όπως τη γνωρίσαμε για 40 και πλέον χρόνια αλλά και στη σύγχρονη ΕΥΔΑΠ που θέλουμε να εξυπηρετεί την κοινωνία της Αττικής και να αποτελεί οργανισμό εργασιακό πρότυπο για εργαζόμενους, συνταξιούχους και υδροδοτούμενους.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε μια χρονιά που, μετά από πολλές δεκαετίες εμφανίζει ζημιογόνα χρήση, μοιράζει 50 εκατομμύρια Ευρώ σε μερίσματα και αρνείται να μοιράσει σε 2.500 εργαζόμενους μόλις περίπου 3 εκατομμύρια Ευρώ, προχωρώντας στην άρση της περικοπής του 4%, στις αποδοχές των εργαζομένων, από 1-5-2021, όπως είναι συμβατικά υποχρεωμένη.

Κάνει με αυτόν τον τρόπο σαφές τι εννοεί όταν λέει: «…Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Δεν πρόκειται να κόψουμε κάποιο κεκτημένο των εργαζομένων, παρότικινητ θέλουμε να δούμε, γιατί άμα δει κανείς τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αναφέρεται σε παλιότερα και σε παλιότερα, σε παλιότερα. Θέλουμε να την κάνουμε καθαρή για να ξέρουμε και εμείς και εσείς τι περιλαμβάνεται μέσα σε αυτή τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Οπότε δε θέλω να ανησυχείτε καθόλου για αυτό.» (από το 31ο λεπτό της παρουσίασης του Διευθύνοντος Συμβούλου προς τους εργαζόμενους στις 08-04-2021).

Φαίνεται ότι ο όρος της παραγράφου 3. της  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΚΗΣ ΕΣΣΕ 2018, που ορίζει με σαφήνεια ότι  «… η ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιεί επί του συνόλου των τακτικών μηνιαίων αποδοχών και περικοπή ως εξής: … γ) για το διάστημα 01.01.2021 έως 30.04.2021 ποσοστού 4% …» είναι για τον κ. Σαχίνη ένας «βρώμικος» όρος καθώς θέλει να παρακρατήσει για μια ακόμα φορά τα συμβατικά χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από 1-5-2021 για να τα διαθέσει σε μερίσματα, σε εργολαβίες, σε ΣΔΙΤ, σε απευθείας αναθέσεις, σε αμερικάνικες εταιρίες για να προετοιμάσουν τα ΣΔΙΤ που σχεδιάζει. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει αναλάβει με μεθοδικότητα και τη βοήθεια «εκλεκτών» συνομιλητών που ο ίδιος όρισε, να «καθαρίσει» από «βρώμικες» παροχές τα κεκτημένα που… δεν πρόκειται να κόψει!

Η όποια συζήτηση για τη νέα ΕΣΣΕ εκκινεί από την υλοποίηση των όρων των προηγούμενων συμβάσεων με πρώτη και κύρια  και αδιαπραγμάτευτη την άμεση άρση της περικοπής του 4% από 01-05-2021.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, συνταξιούχε της ΕΥΔΑΠ,

πάρε μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ την Τρίτη 25-5-2021, 7:30-10:30 π.μ. και με την παρουσία σου στη συγκέντρωση, στις 8:00 π.μ. στη βόρεια πύλη Περισσού απαίτησε:

  • ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 4%
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΔΑΠ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ