Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

35ο Συνέδριο ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Ομόφωνη απόφαση για συνέχιση του ανένδοτου αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

Με ένα ομόφωνο (μετά από πολύ καιρό) ψήφισμα, που εκφράζει τη βούληση όλων των εργαζομένων να μην υποχωρήσουν στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα οι εργασίες του 35ου τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Εκτός από την συμφωνία στο ψήφισμα, οι εργασίες του Συνεδρίου χαρακτηρίστηκαν από προβληματισμό για τις επόμενες ενέργειες του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα στο πως θα αποκρουστεί η μεταφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο, η πώληση του 11% καθώς και η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ με την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Οι αντιπρόσωποι του ΣΕΚΕΣ επικέντρωσαν τις τοποθετήσεις τους στην ανάγκη συμμαχίας με την κοινωνία και τους φορείς της (Δήμοι, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες, τοπικές πρωτοβουλίες) ως βασικό εργαλείο αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του κύκλου του νερού, καθώς και στην ανάγκη ενότητας του προσωπικού με βασικό μέσο την ενημέρωση και την συμμετοχή τους.

Οι αντιπρόσωποι του ΣΕΚΕΣ επανέφεραν παλιότερες προτάσεις τους που τότε, δυστυχώς, δεν είχαν εισακουστεί, όπως η δημιουργία μόνιμου συντονιστικού φορέων κατά της  ιδιωτικοποίησης, την εξωστρεφή ενημερωτική δράση της ΟΜΕ (φυλλάδιο, σποτ, εκδήλωση στο Κερατσίνι),  την ενοποίηση των σωματείων των εργαζομένων, την δημιουργία επιτροπών της ΟΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς.

Παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα θέματα (εύρος συμμαχιών, κοινωνική πολιτική, μορφές πάλης, στάση απέναντι στη διοίκηση και κυρίως για το οργανόγραμμα), την κριτική που ασκήθηκε απέναντι στην διοίκηση της ΟΜΕ, αλλα και από όλες προς όλες τις παρατάξεις, τις εντάσεις σχετικά με το Οργανόγραμμα και την στάση μελών της Διοίκησης του Σωματείου Αποχέτευσης απέναντι στον Πρόεδρο της ΟΜΕ, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε κλίμα ενωτικό και με υποσχέσεις για συνέχιση του αγώνα.

Ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

35_ome_eydap_2

35_ome_eydap_3

Στο Συνέδριο χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ


ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 35ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Κυβέρνηση, «θεσμοί» και οι συνεργάτες τους θέλουν να παραχωρήσουν σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα τις εταιρείες ύδρευσης.
Ψήφισαν το νόμο για το «πέρασμα» ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Ιδιωτικοποιούν πλήρως ακόμα και το νερό

Για τη Κοινωνία και τους εργαζόμενους στις εταιρείες ύδρευσης η μεταβίβαση των μετοχών στην ΕΔΗΣ ( Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών) αποτελεί αιτία πολέμου.

  • Απειλείται η χαμηλή τιμή των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Απειλείται η ποιότητα του πόσιμου νερού και η υγεία των λαϊκών στρωμάτων
  • Απειλείται η προσβασιμότητα στο ανθρώπινο δικαίωμα του πόσιμου νερού και των συνθηκών υγιεινής
  • Απειλούνται τα εργασιακά, οικονομικά, υγειονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας
  • Απειλούνται με απαξίωση οι υποδομές των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης που κατασκευάστηκαν με τον κόπο και το χρήμα των λαϊκών στρωμάτων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην περάσουν οι μετοχές στο Υπερταμείο
  • Να μη πουληθεί παραπέρα το 11% των μετοχών και να επιστραφούν άμεσα οι μετοχές από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο. Oχι στην επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους που είναι χρήματα που στερήθηκαν από υγεία παιδεία τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να σταματήσουν οι αδιάκριτες διακοπές υδροδότησης και να διασφαλιστεί η απρόσκοπη προσβασιμότητα στα λαϊκά στρώματα.
  • Την ανάκτηση αντικειμένων από τους εργολάβους.

ΖΗΤΑΜΕ

Την άμεση διενέργεια του διαγωνισμού για προσλήψεις τακτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.


Οι τοποθετήσεις των συνέδρων του ΣΕΚΕΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ