Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΕΚΕΣ (7/4/2016)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Πέμπτη 7/4/2016

Το ΣΕΚΕΣ τοποθετείται πάντα δημόσια και κατόπιν των αποφάσεων που λαμβάνει στις ανοιχτές συνελεύσεις του. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετήθηκε και στο θέμα της διαβούλευσης και του οργανογράμματος.
Θεωρούμε θετική κάθε διαδικασία ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης με το σύνολο του προσωπικού και των φορέων, που δεν είναι προσχηματική για να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις ή να νομιμοποιήσει «άνομες» επιλογές.
Με αυτό το σκεπτικό συμμετέχουμε στη διαβούλευση εκθέτοντας τις απόψεις μας επί όσων θεμάτων έχουμε γνώμη.
Η εμμονή της ΔΑΚΕ, αλλά δυστυχώς και της διοίκησης της ΟΜΕ στα διαδικαστικά της διαβούλευσης, είναι προπέτασμα καπνού για την ανυπαρξία θέσεων ή ακόμα χειρότερα για την διακαή επιθυμία της να μην αλλάξει τίποτα στην ΕΥΔΑΠ.

Ρωτάμε τη ΔΑΚΕ:

  • Θεωρεί λειτουργικό το σημερινό οργανόγραμμα;
  • Θεωρεί λογικό το πλήθος των θέσεων ευθύνης και «ψυγείου», περίπου 250 σε σύνολο 2.200 εργαζομένων, όταν το 1999 με διπλάσιο προσωπικό οι θέσεις ευθύνης ήταν οι μισές;
  • Συμφωνεί ότι το κριτήριο επιλογής στελεχών πρέπει να είναι οι «αγγελικές» ή άλλες (μπλε, πράσινες, κόκκινες, ή ακόμα και επιχειρηματικές, εργολαβικές ή προσωπικές λίστες) και όχι ένα σύνολο κατά το δυνατόν αντικειμενικών κριτηρίων;
  • Θεωρεί επιχειρησιακά αναγκαίο το πλήθος των περίπου 90 αναπληρωτών διευθυντών, των δεκάδων κατεψυγμένων συμβούλων και των «βολεμένων» εργαζομένων, που χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για προσλήψεις ενοικιαζόμενων και εργολάβων;

Ελπίζουμε η διοίκηση να θέλει να αλλάξει επιτέλους κάτι προς όφελος της δημόσιας ΕΥΔΑΠ και προκαλούμε τη ΔΑΚΕ και την διοίκηση της ΟΜΕ να τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Υ.Γ.  Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ, αντί για λεονταρισμούς, δεν έχει παρά να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης της 30ης Μαρτίου 2016 για να φανεί ότι η ΔΑΚΕ (θεωρώντας οτι μπορεί να περνάει τις απόψεις της, επειδή διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ.) δεν έβαλε ποτέ σε ψηφοφορία το θέμα, προσπαθώντας να κάνει σημαντικό ένα θέμα διαδικαστικό, αλλά κυρίως προετοίμασε το έδαφος για την άρνησή συμμετοχή της στο διάλογο για το οργανόγραμμα.
Επίσης καλό είναι να αποδείξει στη πράξη τη διάθεσή της για διαφάνεια και να δημοσιοποιήσει τις δαπάνες του 2015 μαζί με τις αιτιολογημένες αποφάσεις του Δ.Σ.καθώς και τον έλεγχο της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ