Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2017

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

131 χρόνια μετά, το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο για εμάς τους εργαζόμενους. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της βίαιης καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της φτωχοποίησης της χώρας τόσο σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο, της διαρκούς υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας και του βιοτικού μας επιπέδου, είναι επιτακτική η ανάγκη της ανάκτησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

– Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.

– Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

– Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Ας πιστέψουμε λοιπόν στις δυνάμεις μας, ας αντισταθούμε και ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης , μέσα από έναν συνεχή αγώνα, μέσα από την συλλογική μας δράση , ας επικρατήσουμε έναντι όλων αυτών που επί τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται και στραγγαλίζουν με ποικίλους τρόπους τον ελληνικό λαό και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο, στον οποίον θα ζούμε ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια.

Η ΟΜΕ–ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Δευτέρα 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους εργατικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π. 

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης ΓιώργοςΚιόσης Χρήστος

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ