Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Βαθαίνει τη ρήξη η ΔΑΚΕ με την ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ – Διαχωρίζει τη θέση της σε ΕΥΑΕ και Ομοσπονδία

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ με επιστολές της προς τα μέλη του Δ.Σ της ΕΥΑΕ και της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, την οποία υπογράφουν τα μέλη των δύο οργάνων που ανήκουν στην ΔΑΚΕ, διαχωρίζουν τη θέση τους και αποσύρουν την στήριξη τους στα μέλη της ΔΑΚΕ που αποχώρησαν και δημιουργησαν την ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα αποσύρουν τη στήριξή τους από τον πρόεδρο της ΕΥΑΕ Σάκη Ρετουνιώτη (άγνωστο αν θα παραιτηθεί, αφού πλέον έχει απωλέσει τη στήριξη της πλειοψηφίας), ενώ παραιτούμενοι από τις θέσεις που κατέχουν στο ΔΣ της ΟΜΕ θέτουν ευθέως θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης όσων συμμετέχουν στη νέα παράταξη (ΑΚΕ) μεταξύ των οποίων οι Πρόεδρος, αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και ταμίας της ΟΜΕ.

Παραθέτουμε τις δύο επιστολές:

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ –  ΑΘΗΝΑ 05/05/2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Μέλη Ε.Υ.Α.Ε. ΕΥΔΑΠ κ.κ. Σ. Ρετουνιώτη, Β. Σπύρου, Χρ. Κουτή, Κ. Λυμπέρη, Χρ. Αποστόλου

Κοινοποίηση:  Μέλη ΔΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ  κ.κ. Δημ. Κυρίτση, Δημ. Τούντα, Μ. Λιάπη, Ρ. Κωστοπούλου, Ν. Βελαώρα, Γ. Σινιώρη, Χρ. Κιόση, Αγγ.Παλάτσιο, Γ. Νικολαϊδη, Β. Τσιτούρα, Αλ. Μερσινιά, Γ. Αλεξανδράκη, Γ. Ραντίτσα, Β. Κατσιβαρδέλο, Θ. Σκόνδρα, Κ. Βασιλόπουλο, Αγγ. Αλεξανδρόπουλο, Κ. Νικολακόπουλο, Μ. Χαρατσή.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι οι συνάδελφοι που υπογράφουμε παρακάτω: Δούκας Βασίλειος και Τσίληρας Νικόλαος εκφράζουμε την Παράταξη της  ΔΑΚΕ  στην Διοίκηση της ΕΥΑΕ ΕΥΔΑΠ.

Δηλώνουμε δε ότι από τούδε αίρουμε την υποστήριξη μας στον Προεδρεύοντα συν. κ. Σάκη Ρετουνιώτη δεδομένου ότι ενώ εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ- ΕΥΔΑΠ συμμετείχε στήριξε και εκλέχτηκε με άλλο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού και ως εκ τούτου έθεσε εαυτόν εκτός ΔΑΚΕ.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό των συναδέλφων μας πάντα με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης παραμένοντας μέλη της ΕΥΑΕ ΕΥΔΑΠ. 

Με εκτίμηση,

Δούκας Βασίλειος
Τσίληρας Νικόλαος 


ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ Αθήνα, 05/05/2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Μέλη ΔΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ:  κ.κ. Γιώργο Σινιώρη, Χρήστο Κιόση, Αγγ. Παλάτσιο, Γ. Νικολαϊδη, Β. Τσιτούρα, Αλ. Μερσινιά, Γ. Αλεξανδράκη, Γ. Ραντίτσα, Β. Κατσιβαρδέλο, Θ. Σκόνδρα, Κ. Βασιλόπουλο, Αγγ. Αλεξανδρόπουλο, Κ. Νικολακόπουλο, Μ. Χαρατσή,.

Σας ενημερώνουμε ότι οι συνάδελφοι Γιώργος Σινιώρης, Χρήστος Κιόσης, Άγγελος Παλάτσιος, Γιώργος Νικολαίδης και Ευάγγελος Τσιτούρας οι οποίοι εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ το 2014 και λόγω αυτού ανέλαβαν τα αξιώματα που διατηρούν έως και σήμερα, έθεσαν εαυτούς εκτός ΔΑΚΕ καθότι ίδρυσαν και στηρίζουν μια Νέα Συνδικαλιστική παράταξη η οποία δεν έχει καμία Δημοκρατική Νομιμοποίηση!

Ως εκ τούτου οι παρακάτω υπογράφοντες Μαίρη Λιάπη, Δημήτρης Κυρίτσης, Ρούλα Κωστοπούλου, Δημήτρης Τούντας και Νίκος Βελαώρας δηλώνουμε ότι διαχωρίζουμε την θέση μας, παραιτούμαστε από τις θέσεις του Προεδρείου και παραμένουμε μέλη στο Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ.

Είναι προφανές ότι καμία απόφαση τους δεν δεσμεύει την παράταξη της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ το Δ.Σ. της οποίας ομόφωνα αποφάσισε για όλα τα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ΚΟΙΝΟ  ΚΑΛΟ και  ΟΧΙ για το καλό κοινό, υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας και την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

Με εκτίμηση, 

Μαίρη Λιάπη
Ρούλα Κωστοπούλου

Δημ. Κυρίτσης
Νίκος Βελαώρας
Δημ. Τούντας

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ