Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: Διακήρυξη για τις εκλογές σε ΔΣ ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΕ

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Αθήνα 12 Ιουνίου 2017

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Έπειτα από τους κατά κοινή ομολογία πρόχειρους χειρισμούς του Προεδρείου της ΟΜΕ και παρά τις τεκμηριωμένες ενστάσεις που καταθέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της Ομοσπονδίας, πάρθηκε πλειοψηφική απόφαση από μια ανίερη συμμαχία, να πραγματοποιηθούν στις ίδιες ημερομηνίες (19-23 Ιουνίου) αφ’ ενός οι εκλογές της κοινωνικοποίησης και της ΕΥΑΕ για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων και αφ’ ετέρου η διεξαγωγή του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ!!!

Η απόφασή τους αυτή βασίσθηκε αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών στόχων και προσωπικών συμφερόντων ορισμένων, αφού αγνοούν τους εργαζόμενους και υποβαθμίζουν το κύρος των διαδικασιών του κινήματος!!!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την ώρα που η Κυβέρνηση της Αριστεράς σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της Ε.Υ.Δ.Α.Π., κάποιοι θεώρησαν ιδανικό το… “σκηνικό” για να στήσουν και να εκτελέσουν τα δικά τους σχέδια, να προετοιμάσουν τα δικά τους εκλογικά παιχνίδια, φοβούμενοι μη τυχόν χάσουν τα οφίτσια και τις καρέκλες τους αδιαφορώντας πλήρως για το κόστος των επιλογών τους!!!

Αντιγράφουν δηλαδή αυτό που ζούμε με τους κυβερνητικούς Βουλευτές, οι οποίοι ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα ότι τους ζητούν από το Κουαρτέτο μη τύχει και χάσουν την Βουλευτική τους καρέκλα.

Εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με τα παιχνιδάκια τους και τους παραδίδουμε στην δική σας κρίση!!!

Άλλωστε καταθέσαμε έγκαιρα τις θέσεις, τις απόψεις και τις ενστάσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους εξηγήσαμε τους κινδύνους που αναλαμβάνουν με αυτή τους την απαράδεκτη απόφαση…

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Στις εκλογές της Κοινωνικοποίησης-ΕΥΑΕ η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες των γνωστών αγνώστων οι οποίοι με απειλές, εκβιασμούς και ρουσφετολογικές υποσχέσεις, πιέζουν τους συναδέλφους να μην είναι μαζί μας υποψήφιοι, θα κατέλθει με το δικό της ψηφοδέλτιο!

Τα στελέχη που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας, θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ να βγει ενισχυμένη απ’ αυτήν την εκλογική μάχη και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, αυτά που δικαιούμαστε!

Εμείς δεσμευόμαστε απέναντι σας να δώσουμε τις μάχες, εντός και εκτός ΕΥΔΑΠ, όπως άλλωστε πράττουμε έως σήμερα, ώστε να ανατρέψουμε την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης για την Ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας μας.

Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε τα παιχνίδια όλων αυτών που θυμούνται τα αιτήματα των συναδέλφων μας πάντα λίγο πριν τις εκλογές και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα γίνουμε αντίγραφά τους! Άλλωστε εμείς είμαστε οι αυθεντικοί ΔΑΚΙΤΕΣ και ΟΧΙ γενόσημα!

Δεσμευόμαστε να ξεκαθαρίσουμε το θολό τοπίο με τις περίεργες “νομικές γνωματεύσεις” που εμφανίζονται ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ μετά την ψήφιση των νόμων και πάντα πριν τις εκλογές των συνδικάτων και ΟΧΙ μόνο γίνονται αντικείμενο προσωπικής εκμετάλλευσης, αλλά και αντικείμενο δήθεν νομικών διεκδικήσεων με οικονομικό κόστος για τους εργαζόμενους και οφέλη των δικηγορικών γραφείων!

Δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε, όπως άλλωστε πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια, τους συναδέλφους και τα δίκαια τους, γιατί αυτό ορίζει η συνείδησή μας αλλά και το καταστατικό της Ομοσπονδίας μας!

Δεσμευόμαστε να μην εκφράζουμε άλλες θέσεις στις συγκεντρώσεις και στις γενικές συνελεύσεις του εργασιακού μας χώρου και άλλες στα όποια άλλα όργανα συμμετέχουμε!

Δεσμευόμαστε να είμαστε η ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ των εργαζομένων προς τα κόμματα και ΟΧΙ η φωνή των κομμάτων προς τους εργαζόμενους!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Η πατρίδα μας, εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται στη μέγγενη των μνημονίων, τα οποία επιδείνωσαν αντί να σταματήσουν τις επιπτώσεις της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Για την παράταξή μας τα Μνημόνια δεν αποτελούν Πολιτική πρόταση! Τα μνημόνια είναι ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ εμπνευσμένες από τους τεχνοκράτες του Παγκόσμιου πτωχευτικού μηχανισμού (Δ.Ν.Τ.) που σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς των μεγαλοεργοδοτών, πειραματίζονται με τις αντοχές των Ελλήνων (οικονομικές-κοινωνικές) και καταστρέφουν ότι κατακτήσαμε με αγώνες δεκαετιών!
Από την πρώτη στιγμή η ΔΑΚΕ ΙΤ τάχθηκε ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΤΑ των μνημονίων και έδωσε μάχη για την αποτροπή και την ανατροπή τους!

Δυστυχώς το επικοινωνιακό παιγνίδι των Κυβερνήσεων και των πληρωμένων γραφίδων του συστήματος, κατάφερε να προωθήσει με την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού την σαλαμοποίηση και εντέλει την υποτίμηση της ζωής μας!

Μισθοί και συντάξεις βρέθηκαν πολλές φορές στην κλίνη του Προκρούστη!
Κοινωνικά επιδόματα και αγαθά καταργήθηκαν και έγιναν εμπόρευμα!
Οι φόροι πνίγουν συνεχώς τα συνήθη υποζύγια του συστήματος, μισθωτούς και συνταξιούχους, την ώρα που οι λίστες των ληστών του δημόσιου πλούτου παραμένουν και κιτρινίζουν στα υπουργικά συρτάρια!

Ο αγώνας μας όμως δεν τελείωσε!!! Εμπορεύθηκαν την ΕΛΠΙΔΑ, μίλησαν για ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ και νομίζουν ότι εξιλεώθηκαν για τα καταστροφικά τους λάθη, νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε τις ευθύνες τους!

Εμείς είμαστε εδώ! Δηλώνουμε παρών και διεκδικούμε την Ελλάδα που μας αξίζει!

Συνεχίζουμε ενωμένοι να διεκδικούμε και να απαιτούμε την επιστροφή ΟΛΩΝ των Κατακτήσεών που μας κατήργησαν σε μια νύχτα, με ένα νόμο και με ένα άρθρο!

Σας Θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα για την εκπλήρωση του ΚΟΙΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΥ του ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΟΥ και όχι  του …”Καλού κοινού”!!!

Σας θέλουμε δίπλα μας για να βάλουμε τέλος στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών και στην εποχή των εσκεμμένων δικαστικών διεκδικήσεων!!!

Σας θέλουμε δίπλα μας και σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας!!!

Από όλους εσάς ζητούμε την θετική σας ψήφο και στην Κοινωνικοποίηση και στην ΕΥΑΕ και στην ΟΜΕ ώστε όλοι μαζί να σταματήσουμε τις λογικές και τις πρακτικές των Κυβερνώντων αλλά και όσων έμαθαν να λειτουργούν με τη νοοτροπία του… χαλίφη!!!

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

“Μην περιμένεις να σου κόψουν το νερό… ΣΥΡΙΖΑ!!!
Αγωνίσου μαζί μας!!!

Ψήφισε ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ γιατί το νερό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!

Εμείς δεν λυγίζουμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκβιάζει και να απειλεί συναδέλφους…

Είμαστε ΕΔΩ για ΟΛΟΥΣ χωρίς χρώματα, χωρίς αποχρώσεις, χωρίς παρωπίδες, χωρίς έπαρση, χωρίς αλαζονεία!!!

Είμασταν (ΔΑΚΕ) είμαστε (ΔΑΚΕ) και θα παραμείνουμε ΔΑΚΕ!!! Είμαστε ο εαυτός μας γιατί όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι!!!

Με αγωνιστικούς
χαιρετισμούς

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ