Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ: “Η Συμμαχία στην ΟΜΕ τράβηξε την πρίζα”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συμμαχία στην ΟΜΕ τράβηξε την πρίζα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο χθεσινό ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της ΟΜΕ, Η. Κορλός και ή παράταξή του Συμμαχία, απέδειξαν με το χειρότερο και πιο απόλυτο τρόπο, ότι είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Δυστυχώς σε αυτήν την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για όλους τους εργαζόμενους, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία μας (πανδημία,οικονομία κλπ), αλλά και λόγω των σοβαρών εσωτερικών ζητημάτων (κτιριακά, έλλειψη προσωπικού, ΣΣΕ κλπ) αδυνατούν να βάλουν την Ομοσπονδία στη θέση του οδηγού των εξελίξεων και της λύσης των προβλημάτων.

Αντίθετα παρακολουθούν τις εξελίξεις άπραγοι και το μόνο που κάνουν είναι να αποφασίζουν και να διατάζουν κατά το συμφέρον τους.
Αποκορύφωμα της στάσης τους αυτής, αποτελεί ο καθεστωτικός τερματισμός του χθεσινού ΔΣ, μόνο και μόνο επειδή δεν θα περνούσε η δική τους πρόταση.
Ενώ η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΟΜΕ προσπαθώντας να ξεπεράσει τα όποια συμφέροντα και τις αντιθέσεις που υπάρχουν, για ένα σοβαρό θέμα όπως ή έναρξη των συζητήσεων με την Διοίκηση για την νέα ΣΣΕ, ή Συμμαχία και ο Πρόεδρος της ΟΜΕ, έβαλαν πάνω από όλα το συμφέρον τους, εκβιάζοντας τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ ότι εάν δεν ψηφίσουν το θέμα όπως το έφεραν στο ΔΣ, θα το απέσυραν και θα αποχωρούσαν.

Καθαρά πραξικοπηματικά αυτό και έπραξαν, σταματώντας την διαδικασία του ΔΣ χωρίς να γίνει ψηφοφορία για το συγκεκριμένο θέμα αφού δεν τους συνέφερε η έκβαση του. Άφησαν τα μέλη του ΔΣ στο σκοτάδι, αφού ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Ραντίτσας, έκλεισε με το έτσι θέλω, το σύστημα με το οποίο γινόταν η εξ αποστάσεως συνεδρίαση του ΔΣ και ο Πρόεδρος Η. Κορλός έφυγε λέγοντας ότι δεν έχει άλλο χρόνο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι πρωτοφανή και πρωτάκουστα όλα όσα συμβαίνουν στην ΟΜΕ, όπου η Συμμαχία έχει καταλύσει κάθε δημοκρατική αρχή και κυριολεκτικά λειτουργεί σαν δικτατορικό καθεστώς. Η ευθύνη για την καθυστέρηση της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη ΣΣΕ, πέφτει βαριά στην πλάτη τους, όπως η αποτυχημένη διαπραγμάτευση για την προηγούμενη συμπληρωματική ΣΣΕ του 2018.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο αυτή η ντροπή. Ο κατήφορος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ πλέον είναι ασταμάτητος. Ενόψει και των εξελίξεων που έρχονται για το μέλλον των εργαζομένων της εταιρείας, θα πρέπει άμεσα να επέλθει ουσιαστική αλλαγή στην λειτουργία της, αλλιώς το μέλλον προοιωνίζεται ιδιαίτερα δυσοίωνο για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΚΕ ΟΜΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ