Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Δεινή ήττα αυτών που προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο για να ακυρώσουν το 38ο Συνέδριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/1/2021

Δεινή ήττα υπέστησαν οι “Αγγελάκης-Μουτάφης και Σια” (δηλαδή οι κατά ΠΑΜΕ “συνδικαλιστική μαφία” της ΓΣΕΕ) που προσέτρεξαν σε δικαστική προσφυγή, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους που επιχείρησαν με “πραξικόπημα” να διασπάσουν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η προσφυγή τους στο Πρωτοδικείο για να αποτρέψουν την διεξαγωγή του 38ου έκτακτου Συνεδρίου απορρίφθηκε πανηγυρικά. Την Πέμπτη 21/1/2021 ο δικαστής απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής ενώ την επομένη 22/1/2021, το δικαστήριο απέρριψε και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αφού ούτε οι ίδιοι δεν προσήλθαν να υπερασπίσουν την αίτησή τους.

Το 38ο Συνέδριο των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/1, σύμφωνα με όσα ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό της ΟΜΕ.

Δεν χρειαζόταν η προσφυγή στα δικαστήρια για να αποδειχθεί ότι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, είναι ο δημοκρατικός δρόμος.

Συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, καλούμε όλους τους συναδέλφους αντιπροσώπους να συμμετάσχουν στο 38ο Συνέδριο.

Τους καλούμε να τιμήσουν την επιλογή των συναδέλφων που τους επέλεξαν να εκπροσωπήσουν τα σωματεία τους στην ΟΜ.Ε.

Καλούμε τα σωματεία πού δεν έχουν (κακώς) μέχρι τώρα εκλέξει αντιπροσώπους να το πράξουν το συντομότερο, ώστε να εκπροσωπηθούν νόμιμα στο επόμενο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

Το 38ο Έκτακτο Συνέδριο καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου και της Α΄ Αντιπροέδρου και πιθανώς εκλογή νέου Δ.Σ., οργάνωση του αγώνα για να ματαιωθεί η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, διεκδίκηση και υπογραφή μιας ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις ήδη αυξημένες προσδοκίες των εργαζομένων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Υ.Γ. Αναγκαία διευκρίνιση: Οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου θα διεξαχθούν με τηλεδιάσκεψη, λόγω των υγειονομικών διατάξεων. Όμως ΟΛΕΣ οι ψηφοφορίες που προβλέπεται από καταστατικό και το νόμο θα είναι μυστικές και θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των αντιπροσώπων ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ