Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: “Το ΣτΕ δικαιώνει όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ”

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 4/2/2022

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά μετά την απόφαση του 2014, το ΣτΕ δικαιώνει όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, αυτή την φορά με την απόφαση 190-1/2022 της Ολομέλειας.

Το ΣτΕ με αυτήν την απόφαση ορίζει ως αντισυνταγματική τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας που πραγματοποιήθηκε με τον νόμο 4389/2016. Με απλά λόγια λέει ότι το νερό πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και η πλειοψηφία των μετοχών να επιστρέψει στο δημόσιο και δεν αρκεί μόνο ο έλεγχος του δημοσίου στην εταιρεία ύδρευσης, αλλά απαιτείται το δημόσιο να έχει τον έλεγχο και των μετοχών αλλά και της Διοίκησης της εταιρείας. Ως εκ τούτου η απόφαση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, να το εκχωρησει στο Υπερταμείο είναι παράνομη και καταχρηστική.

Αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση για όλους τους εργαζόμενους που ενωμένοι προσφύγαμε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Αλλά και για τους νομικούς που με την καθοριστική τους συμβολή, μας βοήθησαν σημαντικά και φυσικά για την ΑΚΕ που τότε όντας Διοίκηση της ΟΜΕ, πρωτοστάτησε, οργάνωσε και συντόνισε αυτή τη προσπάθεια.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά και από αυτήν την απόφαση, είναι προφανές ότι άμεσα πρέπει να σταματήσει κάθε διαδικασία για την παραχώρηση του ΕΥΣ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα που υδρεύει το μισό πληθυσμό της Ελλάδας δεν μπορεί να πέσει στα χέρια ιδιωτών και αυτό επιβάλλεται πλέον και από την απόφαση του ΣτΕ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ