Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Ενημέρωση Συντονιστικής Υδρονομέων για τις δράσεις της

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ (1)

Η συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε από τη συγκέντρωση των υδρονομέων στις 02-12-2015, στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν, προχώρησε στις πιο κάτω κινήσεις:

  1. Συγκέντρωσε κάτω από το κείμενο υπογραφές από το προσωπικό των όλων των υδρονομείων (Τ. Αθηνών, Υπ. Ασπροπύργου, Τ. Ηρακλείου, Υπ. Μενιδίου, Τ. Πειραιά, Υπ. Σαλαμίνας). Συνολικά, από όλα τα υδρονομεία, συγκεντρώθηκαν 95 υπογραφές.
  2. Πραγματοποίησε την Πέμπτη 17-12-2015, κοινή συνάντηση με Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύων &΄ Εγκαταστάσεων κ. Γιώργο Καραγιάννη, με Βοηθό Γενική Διευθύντρια κ. Κλειώ Ελευθερίου και με τη Διευθύντρια Δικτύου Ύδρευσης κ. Ντίνα Σταυρούλια. (Από τη συντονιστική παραβρέθηκαν: Κυριακουλέας, Κωνσταντόπουλος, Λυγνός, Λυμπέρης, Παπαδάς, Παπαλυμπέρης, Τέγος, Τσιουμπανούδης,).
  3. Πραγματοποίησε, την Πέμπτη 17-12-2015, συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού &΄ Διοικητικών Λειτουργιών κ. Σπύρο Κυριάκη. (Από τη συντονιστική παραβρέθηκαν: Κυριακουλέας, Λυγνός, Λυμπέρης, Παπαδάς, Παπαλυμπέρης, Τέγος, Τσιουμπανούδης,).
  4. Πραγματοποίησε, την Πέμπτη 17-12-2015, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. (Από τη συντονιστική παραβρέθηκαν: Κυριακουλέας, Κωνσταντόπουλος, Λυγνός, Λυμπέρης, Παπαδάς, Παπαλυμπέρης, Τέγος, Τσιουμπανούδης,).
  5. Πραγματοποίησε, την Πέμπτη 24-12-2015,συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννη Μπενίση. Παραδόθηκε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο το κείμενο που καταλήχθηκε στη συγκέντρωση των υδρονομέων στις 02-12-2015, με το σύνολο των υπογραφών. (Από τη συντονιστική παραβρέθηκαν: Δερβεντζής, Κυριακουλέας, Λυμπέρης, Παπαδάς, Τέγος, Ψωμαδέλης).
  6. Στείλαμε, επισήμως με email, το καταληγμένο από τη συγκέντρωση και υπογεγραμμένο, κείμενο στην ΟΜΕ και στους συλλόγους Μηχανικών, Επιστημόνων, Προσωπικού και Τεχνικών Υπαλλήλων με αίτημα για απόφαση και στήριξη της προσπάθειας.

Οι συναντήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν θετικές με την έννοια ότι όλοι αναγνώρισαν το ρόλο των υδρονομείων και την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης.

Λάβαμε δεσμεύσεις ότι:

  • Θα εκδοθεί άμεσα, ανακοίνωση της Διεύθυνσης Προσωπικού για μετατάξεις προσωπικού προς τα υδρονομεία.
  • Θα προχωρήσουν οι προσλήψεις των εκκρεμών προσλήψεων υδρονομέων, από το διαγωνισμό του 2009.
  • Θα γίνει, από τη διοίκηση, αίτημα νέων μόνιμων προσλήψεων 30, επιπλέον των προηγούμενων, Υδρονομέων το αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Θα προχωρήσει η διαδικασία της επιμόρφωσης του υπάρχοντος και του νέου προσωπικού των υδρονομέων σε όλα τα αναγκαία αντικείμενα (υδραυλικά και πληροφοριακά) ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η υδρονομειακή δουλειά του δημόσιου προσωπικού των υδρονομείων.
  • Θα υπάρξει άμεσο σχέδιο (το οποίο θα μας γνωστοποιηθεί) για την αναβάθμιση της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος έλεγχος και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία της Αττικής.
  • Η λειτουργία του δικτύου θα παραμείνει δημόσια και, μετά την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, θα σταματήσει κάθε επέμβαση εργολάβων και άλλων ιδιωτών, σε υδρονομειακό αντικείμενο. Σε αυτό το πλαίσιο θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος-οδηγία που θα καθορίζει επακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις για απολύτως περιορισμένες επεμβάσεις σε βάνες του δικτύου από μη μόνιμο-δημόσιο προσωπικό των υδρονομείων, σε περιπτώσεις που θα κριθεί ότι είναι αδύνατο να αποφευχθούν.
  • Θα προχωρήσουμε σε συνάντηση με τη Διεύθυνση Πληροφορικής (κατόπιν προτροπής και του Διευθύνοντος Συμβούλου) με σκοπό την ανάδειξη του θέματος της ασφάλειας, της πρόσβασης και του ελέγχου της δημόσιας ΕΥΔΑΠ στις βάσεις δεδομένων και στις πληροφορίες του δικτύου.
  • Αναμένουμε την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων έως 29-02-2016, οπότε θα ορίσουμε τη νέα συγκέντρωσή μας.
  • Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις ενέργειες στήριξης και από μέρους των συνδικαλιστικών φορέων.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τα υδρονομειακά θέματα, και θα ενημερώνουμε.

Αθήνα, 07-01-2016

Η Συντονιστική Επιτροπή Υδρονομέων

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ