Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Επιστολή – απάντηση στον Πρόεδρο της ΟΜΕ”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΕ

Ως μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ οφείλω μια απάντηση στην γεμάτη ψέματα και διαστρεβλώσεις προκλητική επιστολή του συν Κορλού.

  1. Ο εν λόγω συνάδελφος αν και είναι υπό την αίρεση του ΔΣ της ΟΜΕ εν τούτοις εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο της ΟΜΕ χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία και εξουσιοδότηση. (Αντικαταστατή συμπεριφορά)
  2. Για την σύγκλιση τακτικού η έκτακτου Συνεδρίου το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το ΔΣ της ΟΜΕ. (καταστατικό ΟΜΕ).
  3. Για την προκήρυξη του όμως πρέπει να συγκληθεί το ΔΣ και να περιλαμβάνονται όλα τα εκκρεμή θέματα, καθώς και να παρίσταται ο Προέδρος η οι Αντιπρόεδροι. (κάτι που στα τελευταία ΔΣ δεν γίνεται). ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
  4. Η επίκληση του καταστατικού από έναν Πρόεδρο που το έχει κάνει κουρελόχαρτο είναι ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για όλους τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.
  5. Αν τα επιχειρήματα του συναδέλφου Κορλού είχαν στοιχειώδη βάση θα έπρεπε ο ίδιος ΑΜΕΣΑ να έχει παραιτηθεί από την θέση του, ως ΠΑΡΑΝΟΜΑ εκλεγμένος, μιας και κατέχει τη θέση του Προέδρου με την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (!!!) που τώρα θεωρεί παράνομη. (πρακτικά ΔΣ ΟΜΕ).
  6. Αγνοεί εσκεμμένα την απαγόρευση που υπάρχει βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που λόγω της Πανδημίας απαγορεύει την τέλεση συνεδρίων έως τον Ιούνιο του 2021.
  7. Μιλάει για αμφισβητούμενης νομιμότητας πρόσκληση για σύγκλιση του ΔΣ της ΟΜΕ την οποία υπογράφουν τα 10 από τα 19 μέλη του συμβουλίου!!!

Διαχρονικά η μη αναγνώριση της αρχής της πλειοψηφίας σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ανακαλεί μνήμες όπου Ανδρείκελα ολοκληρωτικών καθεστώτων με Φασιστική νοοτροπία επέβαλαν τον σκοταδισμό, συνεπικουρούμενοι πάντα από πρόθυμους αυλοκόλακες…. 

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ
ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 


 

Η επιστολή του Προέδρου της ΟΜΕ

ΑΘΗΝΑ 24 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας υπενθυμίζω ότι με την από 10 Δεκεμβρίου 2020 αίτηση σύγκλησης εκτάκτου συνεδρίου του 1/3 των αντιπροσώπων έχει παραπέμψει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1371/08-12-2020 πρόταση αμφισβήτησης κατά του Προέδρου της ΟΜΕ κ. Ηλ. Κορλού και της αντικατάστασης της Α Αντιπροέδρου κας Μαρ. Λιάπη σε έκτακτο συνέδριο.

Όπως γνωρίζετε το καταστατικό της ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ δεν προβλέπει διαδικασία αντικατάστασης του Προέδρου με την αιτιολογία της μομφής.

Ωστόσο η πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί από τα μέλη του Δ.Σ αποτελεί μέιζον ζήτημα που ξεπερνά τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. και θα πρέπει να επιλυθεί από το ανώτατο όργανο της ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ δηλαδή από το συνέδριο των αντιπροσώπων . Η προσπάθεια ορισμένων μελών να αποφύγετε τη σύγκληση του συνεδρίου και τη συζήτηση των θεμάτων από την ευρύτερη πλειοψηφία με αμφισβητούμενης νομιμότητας προσκλήσεις σε συνεδρίαση Δ.Σ. ευτελίζει το θεσμό της Ομοσπονδίας και συντηρεί την εσωστρέφεια.

Σύμφωνα με το άρθρο 13. παρ. β του καταστατικού η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα αποφανθεί επί του θέματος το συνέδριο αντιπροσώπων της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

Σας καλώ λοιπόν άμεσα να υλοποιήσουμε τις εκκρεμότητες που προκύπτουν από την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της ΕΥΔΑΠ και να προετοιμάσουμε την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού που επιχειρεί η κυβέρνηση και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ηλ. Κορλός
Κοινοποίηση:  Σωματεία μέλη ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ