Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Ανεπαρκείς στα καθήκοντά τους, ικανοί μόνο στις εξυπηρετήσεις”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ – ΙΚΑΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ “ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ”

Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μία φορά, με το ΣΕΚΕΣ να γίνεται πλέον και επισήμως το γραφείο τύπου της Διοίκησης και το «αδελφάκι» του, ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ να μας μιλάει για το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου, που μάλλον εννοεί την εκλογή Κοτσακά στην πρώτη θέση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλος από τον στενότερο συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Είναι λογικό να τους ενοχλεί η αλήθεια, όταν έχουν σε προτεραιότητα το παραταξιακό συμφέρον τους και όχι τους εργαζόμενους.

Ενώ έχει ήδη λήξει η προθεσμία της επιτροπής για την επίλυση των ζητημάτων της Συλλογικής Σύμβασης, όπως οι μισθολογικές προαγωγές (3ετίες), η ενσωμάτωση της ΑΤΑ, η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των εργαζομένων κ.α., αυτοί αντί να ασχοληθούν με αυτά τα φλέγοντα ζητήματα, τρέχουν να διορίσουν όποιον προλάβουν, λίγο πριν φύγει η Διοίκηση που υπαναχωρεί πάντα στις εντολές τους.

Οι υπερασπιστές της κοινωνίας και των εργαζομένων, όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται κάποιοι “συνδικαλιστές”, γίνονται διαφημιστές της Διοίκησης και της Κυβέρνησης, την ώρα που κάποιοι και κάποιες, έκαναν κατάσχεση κατά της Εταιρείας για να βάλουν άλλα 45.000 ευρώ στην τσέπη τους, η Εταιρεία αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα λόγω των «καταρτισμένων» Συριζαϊκών διορισμών, της υπερκοστολόγησης των εργολαβιών και προμηθειών, της εκχώρησης όλων των αντικειμένων στους ιδιώτες, το πάρτυ προσλήψεων συμβούλων και φυσικά την ολοκληρωτική κομματοποίηση του Οργανογράμματος.

Ένα Οργανόγραμμα που απαρτίζεται από θεολογικό οίστρο, ανύπαρκτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συναδέλφων και της Εταιρείας, πλήθος ευκαιριακών συντροφικών συνδικαλιστικών τοποθετήσεων σε διευθυντικές θέσεις κ.ο.κ.

Αυτό εννοούν αξιοκρατία και στελέχωση με τα ανάλογα προσόντα;

Βέβαια όταν μία τοποθέτηση όπως αυτή του Π. Μπαστέα, είναι αρκετή για να γίνει κανείς από πολέμιος, θερμός υποστηρικτής της Διοίκησης, τότε είναι φανερή η συνδικαλιστική συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

Μέσα στη δύνη της φοροεξόντωσης, των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, της εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης και όλων των εργαζομένων, της περικοπής των ήδη πενιχρών συντάξεων και των επιδομάτων, της πώλησης της Μακεδονίας και όλης της δημόσιας περιουσίας, της αποδεδειγμένης ανικανότητας των Διοικούντων Καμμένου – Τσίπρα, κάποιοι ψάχνουν απεγνωσμένα να αποτινάξουν τις ευθύνες από τους ώμους τους, που πλέον τους φαίνονται πολύ βαριές.

ΥΓ: Ας θυμηθούμε όλοι τι έγραφε καθημερινά το τότε ΣΕΚΕΣ, τώρα «Γραφείο Τύπου της Διοίκησης» και ποιος διψούσε για το αίμα των συναδέλφων και για ελέγχους πεπραγμένων στο θέμα της ψηφιοποίησης και σε πολλά άλλα. «Η σπατάλη χρημάτων, όχι μόνον για υπερτιμημένα έργα αλλά, κυριολεκτικά, για έργα όπως η συντριπτική πλειονότητα των προμηθειών προγραμμάτων Λογισμικού και μάλιστα με ευφάνταστες περιγραφές κούφιες περιεχομένου… , όχι μόνον θα σταματήσει αλλά και θα ελεγθεί» στην από 19/01/2015 ανακοίνωσή του και φυσικά τώρα ούτε λόγος για τα πεπραγμένα και τις προμήθειες της τωρινής Διοίκησης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ