ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Το οικονομικό πλεονέκτημα της αριστεράς” 

0
427

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

                                                   13 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συνάδελφοι/ Συναδέλφισσες,

Έχετε ήδη ενημερωθεί ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών  σωματείων που ελέγχονται από τις παρατάξεις ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ, (Σύλλογος Μηχανικών, Επιστημονικός Σύλλογος, Σωματείο Εργαζομένων Αποχέτευσης), έλαβαν προσφάτως “σοβαρότατες” και “κρίσιμες” για το μέλλον των εργαζομένων – μελών τους αποφάσεις. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να καλύψουν  τα δικαστικά έξοδα των μελών των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ  σε προσωπικές και παραταξιακές τους αντιδικίες!

Πιο συγκεκριμένα, οι παρατάξεις ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ (σημ.: όχι τα σωματεία) σε προγενέστερο χρόνο αναφέρθηκαν δημόσια με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά συγκεκριμένων συναδέλφων, οι οποίοι θεώρησαν ότι εθίγη η προσωπικότητα τιμή και υπόληψή τους και κατέθεσαν μήνυση εναντίον της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του ΣΕΚΕΣ για συκοφαντική δυσφήμιση. Απ’ ό,τι, δε, φαίνεται οι αρμόδιες αρχές  έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν ή έχουν κληθεί ως κατηγορούμενοι.

Πρόκειται, δηλαδή, για προσωπικές  υποθέσεις των προσώπων αυτών ή – στην καλύτερη περίπτωση – για αντιδικία που αφορά αποκλειστικά  στις παρατάξεις στις οποίες αυτοί ανήκουν. Ουδεμία, σχέση έχει η μήνυση που υπεβλήθη με τα 3 σωματεία  και τη δράση τους.   

Όπως είπαμε, όμως, η αριστερά έχει “πλεονέκτημα”.

Γι’αυτό, δεν πιστεύουμε Συνάδελφοι ότι θα μπορούσατε να  θεωρήσετε τους μηνυόμενους και τις παρατάξεις τους (ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ) τόσο ανόητους ώστε να αφήσουν το “πλεονέκτημά” τους ανεκμετάλλευτο και να αναλάβουν οι ίδιοι ή οι παρατάξεις τους τις όποιες ευθύνες τους, δηλαδή να αγωνισθούν ενώπιον των Δικαστηρίων, ώστε να αποδείξουν την αθωότητά τους, πληρώνοντας από την τσέπη τους τα δικαστικά έξοδα. Είπαμε: έχουν “πλεονέκτημα”.

Τα δικαστικά έξοδα των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ  θα τα πληρώσετε εσείς οι απλοί εργαζόμενοι των τριών σωματείων που κάθε μήνα δίνετε ένα μέρος του μισθού σας για το σωματείο στο οποίο ανήκετε.

Τα χρήματά σας αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι,  θα πάνε στα (μεγαλο-) δικηγορικά γραφεία, που θα αναλάβουν την υπεράσπιση  αυτών και των παρατάξεών τους.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. Πρώτη φορά στα χρονικά  λαμβάνει χώρα τόσο απροκάλυπτη  κακοδιαχείριση των  συνδικαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, πρώτη φορά στα χρονικά μπαίνει χέρι στο ταμείο  σωματείου, για να καλυφθούν έξοδα  παρατάξεων! 

Γιατί ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, η αλήθεια είναι ότι  καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μήνυση εναντίον τους με τη δράση τους ως μελών των σωματείων στα οποία ανήκουν.

Αυτοί που εμφανίζονταν ως “αρχιερείς της κάθαρσης” στην Ομοσπονδία, ως  “ρωμαλέοι  υπερασπιστές”  της διαφάνειας, που έβγαζαν  “φλογερές “ ανακοινώσεις και  διατράνωναν την τιμιότητητα των ίδιων και των παρατάξεών τους,  όταν ήρθε η ώρα του “ταμείου” έστειλαν το λογαριασμό στα μέλη των σωματείων τους.

Ερωτήματα προς ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ:

  • Κατά ποίου στρέφεται η μήνυση;
  • Των  τριών σωματείων  ή των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ;
  • Σας κατηγορούν για τη δράση σας ως μελών των σωματείων σας ή ατομικά και ως μέλη των παρατάξεων στις οποίες ανήκετε;
  • Τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείσθε, τις κάνατε ατομικά και ως εκπρόσωποι παρατάξεων  ή ως μέλη των σωματείων σας;
  • Στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων που πήραν τις αποφάσεις  για να σας κάνουν “δώρο” τα δικαστικά έξοδα, ψηφίσατε κι εσείς οι ίδιοι, υπέρ του εαυτού σας;
  • Γιατί  αρνείστε επίμονα να δώσετε  τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβαν τις αποφάσεις αυτές στα μέλη που τα ζητούν;

Τα αστεία, όμως, τελειώνουν εδώ. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα ανεχθούμε να τους  κοιτάμε να κατασπαλούν τα χρήματα των εργαζομένων για το παραταξιακό και  προσωπικό τους όφελος, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Απορούμε πως τα μέλη των Δ.Σ. των τριών σωματείων παρασύρθηκαν και ψήφισαν υπέρ μιας τέτοιας απόφασης. Δεν  αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους ή μήπως τους έχουν πείσει ότι “δεν θα υπάρξει πρόβλημα”;

Κύριοι και κυρίες που λάβατε αυτές τις κατάπτυστες και παράνομες αποφάσεις – δηλαδή να δώσετε τα χρήματα των εργαζομένων δώρο στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το ΣΕΚΕΣ – όταν θα έρθει η ώρα της αναζήτησης των ευθυνών, νομίζετε ότι θα καλύψουν και τα δικά σας νομικά έξοδα; Έτσι σας είπαν;

Ως παράταξη, αδιαφορούμε πλήρως για την έκβαση μιας δίκης, που αφορά σε προσωπικές σας διαφορές με πρόσωπα – συναδέλφους. Αν είστε αθώοι, κύριοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του ΣΕΚΕΣ,  θα αθωωθείτε. Αν είστε ένοχοι θα καταδικασθείτε.

Τα χρήματα, όμως, των εργαζομένων δεν θα τα χρησιμοποιήσετε  για προσωπικές σας υποθέσεις. Σας καλούμε τώρα να μη διανοηθείτε να εφαρμόσετε τις αποφάσεις  που  αποσπάσατε και να μην αγγίξετε ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία των σωματείων. Δεν σας ανήκουν. 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα  γίνουν άμεσα οι νόμιμες ενέργειες  για τις οποίες ήδη προετοιμαζόμαστε, κατά αυτών που έλαβαν τις παράνομες αποφάσεις.

Ηθικό πλεονέκτημα μας έχετε αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν έχετε.  Ήρθε η ώρα να αντιληφθείτε ότι δεν έχετε ούτε οικονομικό.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ