Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Δράσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών συμφερόντων των μελών μας και του Νερού ως ζωτικού κοινωνικού αγαθού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 11.04.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του συλλόγου συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του για την υπεράσπιση των εργασιακών συμφερόντων των μελών μας και του Νερού ως ζωτικού κοινωνικού αγαθού σας ενημερώνει για τις δράσεις που έγιναν και άλλες που  βρίσκονται σε εξέλιξη.

1. Συμμετοχή στην Γενική Απεργία.

Ο σύλλογός μας συμμετείχε στη γενική απεργία της 06ης -04-2022 και στη μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με δικό του πανό.

2. Εξώδικο για αποκατάσταση των επιδομάτων Τ (Τεχνικό) και Μ (Μηχανογράφησης).

Μετά την αρνητική απάντηση της διοίκησης στην, από 04-10-2021, επιστολή του συλλόγου που απαιτήσαμε την αποκατάσταση της εξέλιξης των επιδομάτων που έχουν παρανόμως παγώσει, από το 2012,  ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι παραδόθηκε από δικαστικό επιμελητή η «ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» του συλλόγου προς τη διοίκηση για την αποκατάσταση του παράνομου παγώματος της εξέλιξης του επιδόματος ειδικότητας Τ  (Τεχνικό) και Μ (Μηχανογράφησης).

3.Συμμετοχή σε επιτροπές – Ψηφιακές υπογραφές.

Δεδομένης της εργασιακής επιβάρυνσης που επέρχεται με τη συμμετοχή των μελών μας σε πλήθος επιτροπών, παράλληλα με την εκτέλεση των υπόλοιπων τυπικών καθηκόντων τους, θέσαμε με επιστολή μας προς τη Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων (με κοινοποίηση στη ΓΔ Ανθρώπινου Δυναμικού και στους Διευθύνοντες Συμβούλους), το θέμα της γνωστοποίησης του κανονιστικού πλαισίου της κατοχής και χρήσης ψηφιακών υπογραφών και της συμμετοχής εργαζομένων στις επιτροπές. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της συμμετοχής στις επιτροπές θα πρέπει να εξεταστούν ο διαχωρισμός καθηκόντων ή η αμοιβή συμμετοχής στις επιτροπές.

4.Συμπληρωματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το ΔΣ, σε συνέχεια της αποφάσεων του για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και τη συμπληρωματική ΣΣΕ, έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση για να θέσει τα δύο κρίσιμα και επείγοντα θέματα:

  • Μεταφορά των μετοχών από το Υπερταμείο στο ελληνικό δημόσιο, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
  • Υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ για τη διαφύλαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων από την ακρίβεια μέσω της χορήγησης κουπονιού καυσίμου 100,00 €/μήνα για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης και της αποκατάστασης του χρονοεπιδόματος για όλους.

5.Οι δράσεις για τη σωτηρία του ΕΥΣ από την ιδιωτικοποίηση, μέσω ΣΔΙΤ, συνεχίζονται.

Καλούμε τα μέλη μας να παραβρεθούν στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ) ΝΕΡΟΥ (https://protovoulia-dimosio-nero.gr/), ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής μας στο ΣτΕ στις 10-05-2022, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ, μέσω ΣΔΙΤ.
Ο σύλλογος μας έχει πρωτοστατήσει, με την οικονομική στήριξη και την πρακτική προετοιμασία της προσφυγής στο ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ, μέσω ΣΔΙΤ. Όπως επίσης και στη συγκρότηση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ».
Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-04-2022, στις 06:30μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας 50.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κορλός Ηλίας
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λυμπέρης Κώστας

 

Συνημμένα:

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ