Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ(Ανακοίνωση Νο 10)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

 

που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 18 Μαΐου

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
δυστυχώς οι εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των νερών στην Ελλάδα, και ειδικά των δύο μεγάλων εταιριών ύδρευσης-αποχέτευσης, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.

Η μεταβίβαση πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ, ποσοστού 10% από την Τράπεζα Πειραιώς σε ιδιωτικά αμερικανικά κεφάλαια την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Την ίδια στιγμή, στο νέο μεσοπρόθεμο (2015-2018) που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, επίσης την Τετάρτη 30 Απριλίου, στη Βουλή προβλέπεται η ολοκλήρωση της πώλησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ εντός του 2ου εξαμήνου του 2014.

Η συνέχιση της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, και παρά την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι δρόμος προς τον όλεθρο για τη δημόσια διαχείριση του κύκλου νερού στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών οι συνάδελφοι της ΕΥΑΘ και η πρωτοβουλία «SOSτε το νερό», διοργανώνουν δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Μαΐου(παράλληλα με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών). Είναι προφανές ότι είναι ένα δημοψήφισμα που δεν αφορά μόνο την ΕΥΑΘ αλλά και εμάς, την ΕΥΔΑΠ. Η επιτυχής διοργάνωση, και το αποτέλεσμα θα είναι στήριγμα και της δικής μας πάλης ενάντια στην πώληση της ΕΥΔΑΠ. Γι’ αυτό και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια όχι μόνο ηθικά αλλά και πρακτικά.

Η Ομοσπονδία να πάρει απόφαση υποστήριξης, χρηματικής στήριξης αλλά και αποστολής εθελοντών για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Όσοι συνάδελφοι μπορούν, να στηρίξουν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια με κατάθεση χρημάτων στον Αριθ. Λογαριασμού της Τρ. Πειραιώς: 5238-070136-761 EUR (IBAN GR85 0172 2380 0052 3807 0136 761 – δικαιούχοι : Σαλβαράς Ιωάννης, Πολυζωίδης Πολυζώης)
Το ΣΕΚΕΣ στηρίζοντας έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια κατέθεσε, από συνεισφορές μελών του, 1.000 Ευρώ.

Όσοι συνάδελφοι μπορούν, και βρεθούν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη, να δηλώσουν εθελοντές για το δημοψήφισμα. Πληροφορίες στο blog της πρωτοβουλίας «SOSTE το ΝΕΡΟ» sostetonero.blogspot.gr) και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ (http://seeyath.blogspot.gr/)

 

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 
ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
 
Η ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ Η ΕΥΑΘ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΟΥ «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ