Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Aνακοίνωση Νο 8 – 1η Μαΐου 2014

1ηΜαΐου 2014
Πριν 10 ή 20 χρόνια η Πρωτομαγιά του Σικάγο του 1886, μας φάνταζε πολύ μακρινή και θεωρούσαμε δεδομένα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, ανεξαρτήτως αν εμείς θα τα υπερασπιζόμασταν.
Σήμερα, μας φαντάζει πολύ μακρινή η προ μνημονίων εποχή (μόλις 4χρόνια πριν) και θεωρούμε δεδομένη την καταπάτηση των εργατικών, ασφαλιστικών, μισθολογικών και υγειονομικών δικαιωμάτων μας, ανεξάρτητα με το αν πρέπει και πάλι, να αγωνιστούμε για να ξανακερδίσουμε μια νέα εποχή εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών ελευθεριών και κοινωνικής ανόδου.
Όσο ψευδαίσθηση ήταν η πρώτη μας αντιμετώπιση άλλο τόσο είναι και η τωρινή. Φυσικά και αλλάζουν τα πράγματα και φυσικά και θα ξαναλλάξουν. Η ιστορία και η κοινωνική εξέλιξη ήταν και είναι μια διαρκής αλλαγή. Απαιτείται όμως η δυναμική λαϊκή συμμετοχή (η λαϊκή απάθεια και αποχή επιτρέπει αντιδραστικές αλλαγές).
Ο λαός μας λέει ότι το πιο βαθύ σκοτάδι το κάνει λίγο πριν το χάραμα. Δε θα μας τρομάξει το παχύ σκοτάδι. Και ας κρύβουν τα ΜΜΕ, παίζοντας ρόλο πνευματικού βασανιστή του μυαλού και της νοημοσύνης μας, ακόμα και το φως του φεγγαριού, για να μας κρύψουν το δρόμο.
ΑΓΩΝΑΣ! Αγώνας παντού, συλλογική πάλη, συνδικαλιστική διεκδίκηση, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!
Δεν υπάρχει άλλο μήνυμα στη φετινή Πρωτομαγιά από το να κάνουμε το ελάχιστο αλλά υπεραναγκαίο βήμα για να αντιστρέψουμε την πορεία των πραγμάτων.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ, ΤΗ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Ξανά συλλογικοποιούμαστε, ξανά οργανωνόμαστε, ως εργαζόμενοι και ως λαός.
Για να σώσουμε την ΕΥΔΑΠ από τα νύχια των ιδιωτικών κεφαλαίων.Για να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση ο αθηναϊκός λαός στο καθαρό πόσιμο νερό. Για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας και την εργασιακή και μισθολογική μας αξιοπρέπεια. Για να χτίσουμε την ΕΥΔΑΠ του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνικής ωφέλειας.
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2014, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ., ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ, με το πανό του ΣΕΚΕΣ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ