Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2014 ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΟ «outsourcing»(Ανακοίνωση Νο 11)

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ «outsourcing»
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Δε συνηθίζουμε την ανεργία, δε θεωρούμε φυσιολογική τη φτώχεια και τη μιζέρια.
Δε δικαιούμαστε την κόλαση που μας φτιάχνουν κυβέρνηση-τρόικα- κεφάλαιο και
οικονομικοί, πολιτικοί και mediaκοί κολαούζοι.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ, οι απολυμένοι της Χαλυβουργίας και της Χαλυβουργικής, οι απεργοί της CocaCola, οι απεργοί των τσιμέντων Χαλκίδας, οι διαθέσιμοι του δημοσίου, οι απολυμένοι συμβασιούχοι κι εποχιακοί των δήμων, και των δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, οι ναυτεργάτες, οι openERTπου συνεχίζουν να εκπέμπουν αποδεικνύοντας ότι μπορούν (και μάλιστα καλύτερα) και χωρίς αφεντικά, οι courier, οι εργαζόμενοι του Καλλιμάνη στο Αίγιο, οι εργάτες της ΕΒΓΑ, οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ , οι καθηγητές και τόσοι άλλοι κλάδοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν, τα τελευταία τρία χρόνια, δώσει αγώνες άλλοι ηρωικούς, άλλοι σκληρούς, άλλοι επίμονους, μερικοί και νικηφόρους, πολλοί χτυπημένοι άγρια από κράτος κι εργοδοσία.
Όλοι αυτοί οι αγώνες, που δεν έχουν θέση στα αντικειμενικά και πλουραλιστικά ΜΜΕ (παρά μόνο κάποιοι, για να συκοφαντηθούν), θέτουν εκκωφαντικά, με τρόπο που μόνο ο κόσμος της μισθωτής εργασίας ξέρει, την πραγματική ανάγκη της κοινωνίας, την οποία κυβέρνηση και σύστημα προσπαθούν επίμονα να κρύψουν, με την εικονική πραγματικότητα της Τρέμη και του Προτοσάλτε, των οικονομικών δεικτών και της υποτιθέμενης ανάπτυξης.
Την πραγματικότητα της τεράστιας κοινωνικής ανάγκης για δουλειά για όλους, για δουλειά με αξιοπρεπείς όρους εργασίας, για δουλειά με αξιοπρεπείς αποδοχές. Της τεράστιας κοινωνικής απαίτησης ότι δε θα πληρώσει ο κόσμος της δουλειάς την κρίση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
Πρέπει όμως συνάδελφοι την πρωτόγνωρη και πολύμορφη, αλλά σκόρπια και ασυντόνιστη αγωνία, διαμαρτυρία και πάλη να την κάνουμε αποφασιστική διάθεση και αταλάντευτη στάση για μια κοινωνία όχι του ελάχιστου κακού αλλά του αναγκαίου καλού. Δε θα περιορίσουμε την απαίτησή μας και τον αγώνα μας για να μη χειροτερεύσει κι άλλο η θέση μας.
  • Δε θα αρκεστούμε να είμαστε, τουλάχιστο, ένας εργαζόμενος των 300 ή των 500 Ευρώ σε κάθε οικογένεια που έλεγε ο Γιωργάκης, για να μη χειροτερεύσουν και άλλο τα πράγματα.
  • Δε θα αρκεστούμε να φεύγουν τα παιδιά μας, από την ανεργία και την απελπισία, μετανάστες κι εμείς να πνίγουμε τους άλλους βασανισμένους και απελπισμένους στα νερά των Αιγαίου, για να μη χειροτερεύσουν κι άλλο τα πράγματα.
  • Δε θα αρκεστούμε να πεθαίνουν οι γέροι μας ανήμποροι, χωρίς φάρμακα, και αφού έχουν δώσει την πετσοκομένη σύνταξη για να ζήσουν οι οικογένειες των παιδιών και των εγγονών στις πόλεις, για να μη χειροτερεύσουν κι άλλο τα πράγματα.
  • Δε θα αρκεστούμε να πουληθεί το νερό και το ρεύμα στα ιδιωτικά κεφάλαια στερώντας την πρόσβαση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων στα δημόσια αγαθά, για να μη χειροτερεύσουν κι άλλο τα πράγματα.
Θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε τη ζωή που δικαιούμαστε, το όνειρο για τα παιδιά μας και τη σιγουριά για τους γονιούς μας. Για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας.
Θα δίνουν, λέει, “outsourcing” εργασίες που δε συμφέρει να τις κάνει το δημόσιο. Γι’ αυτό απέλυσαν τις καθαρίστριες. Για να μας φανεί «λογικό». Το ίδιο, όμως, κάνει η ΕΥΔΑΠ, η CocaCola, η ΜΕΒΓΑΛ και πολλές ακόμα ιδιωτικές εταιρείες, για πολλά από τα αντικείμενα τους και όχι μόνο για τα, υποτίθεται, «προφανή» (ασφάλεια, καθαριότητα). Αυτό που προωθούν είναι η «σκλαβοποίηση»της μισθωτής εργασίας. Για άλλον δουλεύεις, άλλον έχεις εργοδότη, σε κανέναν δεν έχεις δικαίωμα.Αυτή είναι η φοβερή ανακάλυψη του νεοφιλελευθερισμού για το νέο μοντέλο των εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό και δεν αφορά μόνο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (και ίσως κυρίως τον ιδιωτικό τομέα). Και, όπως συμβαίνει ήδη, αφορά και την ΕΥΔΑΠ με τη ραγδαία αύξηση συμαβασιούχων, κι ενοικιαζόμενων εργαζόμενων τους τελευταίους μήνες.
ΤΟ “outsourcing”! στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί οι πολιτικοί των μνημονιακών πολιτικών, εργαζόμενοι(!) στην πολιτική σκηνή αλλά εξυπηρετώντας συμφέροντα ξένα και αλλότρια προς τον πραγματικό τους «εργοδότη», τον ελληνικό λαό, δεν θα το επιβάλλουν στο μισθωτό κόσμο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΟΝΙΜΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΛΗΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Το ΣΕΚΕΣ σας καλεί σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ του Υπ. Οικονομικών,
το ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 8μ.μ., έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών,
όπου έχουν κατασκηνώσει οι καθαρίστριες
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΟΥ «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ