Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: “Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να υπογράψουμε μια καλή σύμβαση”

Ανακοίνωση Νο 20   •  Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να υπογράψουμε μια καλή σύμβαση

Συγκεκριμενοποιούμε τα αιτήματα που έθεσε εξ αρχής το ΣΕΚΕΣ για την υπογραφή της υπό διαπραγμάτευσης Συλλογικής Σύμβασης του 2018, ώστε να υλοποιηθεί το τρίπτυχο προσβασιμότητα – προσλήψεις – αυξήσεις:

  1. Κατοχύρωση του δικαιώματος απρόσκοπτης καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών της Αττικής στο πόσιμο νερό.
  2. Άμεση διεκπεραίωση των 300 προσλήψεων τακτικού προσωπικού και προκήρυξη άλλων 300 με γρήγορες διαδικασίες. Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ θα πέσει μέσα στην επόμενη τριετία κάτω από 2.900 εργαζόμενους. Οποιεσδήποτε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις τακτικού προσωπικού θα καλύπτονται με νέες τακτικές προσλήψεις.
  3. Σε καμία περίπτωση το ανά εργαζόμενο μέσο μισθολογικό κόστος ΔΕΝ θα πέσει κάτω από το 65% του μέσου μισθολογικού κόστους του 2009.
  4. Ενσωμάτωση της ΑΤΑ στο βασικό μισθό.
  5. Τα τροφεία αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας και το κόστος τους ΔΕΝ μετακυλίεται στους εργαζόμενους.
  6. Συγκεκριμενοποίηση του τρόπου και του χρόνου, έναρξης καταβολής των μισθολογικών προαγωγών σε συνάρτηση με την υλοποίηση των προσλήψεων εντός της τριετίας.

Τα έξι αυτά σημεία είναι οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΡΟΙ, ώστε μετά από οχτώ χρόνια λιτότητας και περικοπών, να θεωρήσουμε ότι αντιστρέφεται η ροή του χρήματος και ένα κομμάτι των τεράστιων περικοπών των αποδοχών μας (571 εκατομ. ευρω), σταματάει να πηγαίνει στους μετόχους και στην αποπληρωμή του χρέους και επιστρέφει στους υδροδοτούμενους (προσβασιμότητα), την κοινωνία (προσλήψεις) και τους εργαζόμενους (αυξήσεις).

Το ΣΕΚΕΣ πιστεύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ δεν επιτρέπεται να πάει πιο πίσω από αυτό το πλαίσιο. Είμαστε βέβαιοι ότι αν το συνδικάτο επιμείνει μέχρι τέλους δυναμικό και ενωμένο, θα ανοίξει μετά από οχτώ χρόνια, ο δρόμος για μια καλή ΣΣΕ.

Η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της ακύρωσης των απολύσεων των 23 υδρονομέων μέσω της ενότητας και της μαζικής στήριξης και συμμετοχής δείχνει το δρόμο της επιτυχίας και για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ.    

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 

ΥΓ1: Όσοι πιστεύουν ότι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων θα μας βρει απροετοίμαστους ενόψει καλοκαιριού ή λόγω της λήξης της μετενέργειας, θα διαψευστούν

ΥΓ2: Οι εργάτες της Fiat έχουν προκηρύξει τριήμερη απεργία για τα 230.000.000 ευρώ της μεταγραφής Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Αν αυτά τα ποσά κατευθύνονταν στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα προέκυπταν αυξήσεις 2.500 Ευρώ το χρόνο για καθένα.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έδωσε το 2106 σε μερίσματα (τακτικά και έκτακτα) και στην Τράπεζα Αττικής περίπου 93.000.000 Ευρώ και το 2017 σε μερίσματα περίπου 22.000.000 Ευρώ. Εάν το μισό από διανεμόμενο μέρισμα των 22.000.000 Ευρώ του 2018:

  • μοιράζονταν στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ θα σήμαινε αύξηση για κάθε εργαζόμενο 5.000 Ευρώ ετησίως.
  • πήγαινε σε τακτικές προσλήψεις θα σήμαινε 600 επιπλέον προσλήψεις.
  • διατίθετο για το κοινωνικό τιμολόγιο δε θα κοβόταν το νερό σε κανένα αναξιοπαθούντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ