Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ανανεωτική Συμμετοχική Κίνηση Μηχανικών: “Που οφείλεται η αδράνεια για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου;”

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

Συνάδελφοι,

Συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας από τις εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ και ΤΕ της 6ης  και 7ης  Ιουνίου 2018 και ακόμα περιμένουμε την ανακοίνωση των σταυρών που πήραν οι υποψήφιοι των συνδυασμών. Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις του συνδυασμού μας προς την Εφορευτική Επιτροπή και αντίστοιχες υποσχέσεις περί άμεσης ενημέρωσής μας, αντί γι αυτό, με έκπληξη διαβάσαμε την 5η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών, που στέλνει τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να μάθουν τις ψήφους τους στην ίδια την Εφορευτική ή  στον πλειοψηφίσαντα συνδυασμό (!!!)και που ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΑΜΕ;

Αν ανατρέξει κάποιος στις ανακοινώσεις του Συλλόγου στην εσωτερική ιστοθέση της ΕΥΔΑΠ  θα διαπιστώσει ότι σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι αναρτημένα τα αναλυτικά αποτελέσματα παρατάξεων και σταυρών.

Γιατί η Εφορευτική Επιτροπή δείχνει τόση εμμονή στη μη δημοσίευση των σταυρών των υποψηφίων; Τι άλλαξε από όταν υποσχόσαστε ότι θα παραλάβετε τα αποτελέσματα και θα τα δημοσιοποιήσετε; Μήπως πιέζουν οι παρατάξεις  διότι δεν θέλουν να έχουμε την πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων ή μήπως επικαλείστε τα προσωπικά δεδομένα  συναδέλφων που εκτέθηκαν οικιοθελώς στην εκλογική διαδικασία.

Η  Εφορευτική Επιτροπή πρέπει και οφείλει να δρα ανεξάρτητα από παρεμβάσεις και καθοδηγήσεις και να ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου μας.

Αναμένουμε απόσυρση της «πρωτότυπης» ανακοίνωσης Nο 5 της Εφορευτικής Επιτροπής και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού των εκλογών μαζί με τον κατάλογο των υποψηφίων και την σταυροδοσία.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε αδράνεια των  εκλεγμένων  συναδέλφων  για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου, αντίθετα  με τη βιασύνη  που έδειξε το προηγούμενο προεδρείο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας (μέσα σε μια εβδομάδα).

Τι συμβαίνει; δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι συνεννοήσεις και οι  συμφωνίες για την συγκρότηση του προεδρείου; Τελειώνετε, θα μας βρει ο χειμώνας…

Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε γεγονότα που αποτυπώνονται   στις ανακοινώσεις παρατάξεων ένθεν κακείθεν, που μέχρι σήμερα είχαν μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις,  αλλά  δυστυχώς  σύμφωνα με τα λεχθέντα συνάδελφοι προέβησαν  και σε χειροδικία εναντίον προέδρου σωματείου. Τέτοια γεγονότα αποτρέπουν τους συναδέλφους από το να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικά δρώμενα γιατί  επιδεικνύουν  προσωπικές και όχι πολιτικές  αντιπαραθέσεις.

Οφείλει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ, εάν θέλει να μη χάσει την ήδη πληγωμένη  αξιοπιστία του, να  λειτουργεί με δεοντολογία,  ήθος και να εστιάσει στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Εταιρεία γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Και ο νοών νοείτω….

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ