Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Το θέατρο του παραλόγου”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

16/7/2018

Το θέατρο του παραλόγου

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε όλοι θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου!!!

Παράσταση πρώτη, με τον Πρωθυπουργό να φοράει γραβάτα και να υπερηφανεύεται την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια ενώ με την συμφωνία με την τρόικα (κάποιοι μιλούν για το 4ο μνημόνιο) η αυστηρή επιτήρηση της χώρας μας συνεχίζεται και μάλιστα με δέσμευση για πολύ υψηλά πλεονάσματα του προϋπολογισμού για τα επόμενα 40 χρόνια.

Παράσταση δεύτερη, με τον Πρωθυπουργό να υπερηφανεύεται για την συμφωνία – ντροπή των Πρεσπών και τον κυβερνητικό – υποτακτικό εταίρο να δηλώνει ότι η συμφωνία αυτή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ καθώς θεωρεί ότι δεν θα περάσει από την Βουλή!!! Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και την «φιλική συμμετοχή» στην παράσταση αυτή των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΕΥΔΑΠ που έτρεξαν να υπογράψουν ένα κατάπτυστο κείμενο που αποκαλεί εθνικιστές ακροδεξιούς και νεοναζί τους Έλληνες που αντιδρούν σε αυτή την συμφωνία.

Το ίδιο θέατρο του παραλόγου που ζούμε σαν Ελληνική κοινωνία, το ζούμε και στην ΕΥΔΑΠ χάρη στην διοίκηση Μπενίση.

Ενώ το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να κάνει παρέμβαση κατά της προσφυγής της ΟΜΕ στο ΣΤΕ για την μεταβίβαση των μετοχών της στο υπερταμείο, η διοίκηση Μπενίση διατείνεται ότι το κάνει για να προασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας μας!!! Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την «φιλική συμμετοχή» των υποτακτικών συνδικαλιστών των δύο πλειοψηφούντων παρατάξεων που με την «γιαλαντζί κατάληψη» επέτρεψαν την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ενώ ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Μπενίσης υπέγραψε τα εξώδικα απόλυσης των 23 συναδέλφων υδρονομέων, ζήτησε από το συνδικάτο όχι μόνο να σταματήσει να του ασκεί αρνητική κριτική για το θέμα αυτό αλλά η ΟΜΕ να υπογράψει επιστολή με την οποία θα τον εκθειάζει ότι έχει κάνει τα πάντα για τους 23 υδρονομείς για να κάνει το αυτονόητο που έπρεπε να κάνει σαν διοίκηση: να εισηγηθεί να πάρει απόφαση το ΔΣ της εταιρείας να συνεχίσουν να εργάζονται οι συνάδελφοι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την μονιμοποίησή τους.

Την ίδια απαίτηση είχε ο κος Μπενίσης και για το μείζον ζήτημα της «εξόντωσης των 54 στελεχών» της εταιρείας μας που κλήθηκαν να απολογηθούν στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έγιναν, έστω και κατόπιν εορτής, κύρια από τον Επιστημονικό Σύλλογο, ζήτησε με περισσό θράσος να σταματήσουν να τον επικρίνουν με ανακοινώσεις οι παρατάξεις και να του παραδοθεί επιστολή που θα τον εκθειάζει για τις διαδικασίες που ακολουθούνται σήμερα στους διαγωνισμούς για να σκεφτεί αν μπορεί να κάνει κάτι για το …. μέλλον των συναδέλφων μας!!! Από όσο γνωρίζουμε δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα γιατί η μόνη και πραγματική λύση που θα μπορούσε να δοθεί είναι η «πολιτική παρέμβαση» από πλευράς διοίκησης. Πως όμως να κάνει «πολιτική παρέμβαση» ο κος Μπενίσης όταν ο ίδιος εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ την «εξόντωση των 54 στελεχών»;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Δυστυχώς το θέατρο αυτό του παραλόγου στην ΕΥΔΑΠ έχει εξελιχθεί στο «ο νάρκισσος και οι υποταχτικοί του».

Δεν μπορεί να λες ότι τοποθετήθηκες σαν διοικητής επειδή είσαι πολιτικό στέλεχος και να μην αντέχεις την πολιτική κριτική για τις πράξεις σου. Όταν μάλιστα επιζητάς την προσωπική ικανοποίηση και τον θαυμασμό (βλέπε επιστολές εκθείασης) τότε ο εγωκεντρισμός εξελίσσεται στην παθολογική του μορφή, στο ναρκισσισμό!!!

Σε αυτό συντελεί βέβαια και η ύπαρξη των αυλοκολάκων – υποτακτικών που έχει οδηγήσει στην ανυπαρξία του συνδικάτου. Δεν μπορεί η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος να περιορίζεται στην απλή καταγραφή των αποτελεσμάτων της ασκούμενης πολιτικής και να μην ασκεί καμία πολιτική κριτική μόνο και μόνο για να μπορεί να κάνει τα μικρορουσφέτια της και να διατηρεί τα «προνόμια» της. Πιο βολικούς υποτακτικούς δεν θα μπορούσε να βρει η διοίκηση Μπενίση. Είναι τυχαίο το ότι ένα χρόνο τώρα η πλειοψηφία της ΟΜΕ δεν έχει βγάλει ούτε μία επικριτική ανακοίνωση για την διοίκηση παρά προσπαθεί όλα τα κακώς κείμενα να τα φορτώσει σε υπηρεσιακά στελέχη;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στο τελευταίο συνέδριο της ΟΜΕ μετά την καταψήφιση για πρώτη φορά στα χρονικά της Ομοσπονδίας του οικονομικού απολογισμού, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο έλεγχος των οικονομικών. Αν και πέρασε ένας χρόνος, η πλειοψηφία της ΟΜΕ δεν έκανε τίποτα για την υλοποίηση της απόφασης του συνεδρίου προφασιζόμενη την δεινή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, γεγονός που ανάγκασε έξι μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ να ζητήσουν με ανακοίνωσή τους να δοθούν επιτέλους διευκρινήσεις για τα οικονομικά της ΟΜΕ.

Τελικά την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΜΕ με θέμα την επιλογή της εταιρείας ορκωτών λογιστών που θα κάνουν τον έλεγχο στα οικονομικά της ΟΜΕ. Να σημειωθεί ότι είχε ζητηθεί από το Προεδρείο να παρθούν κλειστές οικονομικές προσφορές. Πριν καν αυτές ανοιχθούν, ο Γενικός Γραμματέας πρότεινε την ανάθεση του ελέγχου σε συγκεκριμένη εταιρεία ορκωτών με κριτήριο το «μεγάλο όνομα» που έχει στην αγορά, προσφορά από την οποία είχε ζητήσεις μέλος της παράταξής του. Όταν ανοίχθηκαν οι προσφορές, η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν κατά 5.000 ευρώ ακριβότερη. Αν και τα οικονομικά της ΟΜΕ είναι στο ναδίρ, η πλειοψηφία της ΟΜΕ, η ΑΚΕ και η κυβερνητική παράταξη της Συμμαχίας, πήρε απόφαση να ανατεθεί ο έλεγχος στην ακριβότερη κατά 5.000 ευρώ εταιρεία!!!

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η εταιρεία βρίσκεται μέσα στην ΕΥΔΑΠ;

Η σύμπνοια και η αγαστή συνεργασία της ΑΚΕ με την κυβερνητική παράταξη μόνο αξιοθαύμαστη δεν είναι….

Η μεγαλοσύνη δε του Γενικού Γραμματέα στην διαχείριση των εισφορών των εργαζομένων είναι ήδη γνωστή καθώς στο τελευταίο ταξίδι της ΟΜΕ στις Βρυξέλλες ενώ ο ίδιος δεν συμμετείχε, έστειλε στην θέση του συνάδελφο που δεν είναι μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ αλλά είναι ιδρυτικό μέλος της παράταξής τους επιβαρύνοντας τα οικονομικά της ΟΜΕ με μερικές εκατοντάδες ευρώ επιπλέον!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και οι παρατάξεις δεν πρέπει μόνο να ασκούν κριτική αλλά κυρίως να δέχονται την όποια κριτική. Όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου όπου οι όποιες λεκτικές αντιπαραθέσεις είναι απόλυτα αποδεκτές.

Δεν γίνεται όμως με τίποτα να ξεπερνάμε τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και να προβαίνουμε σε βωμολοχίες και βίαιες πράξεις.

Η ΠΑΣΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την αήθη και απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της παράταξης της ΑΚΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κατά της συναδέλφου Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων. Τραμπουκισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχουν θέση. Είναι μάλιστα λυπηρό πως παρών στο συμβάν αυτό ήταν και χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να το αποτρέψει, ο Πρόεδρος της ΟΜΕ!!!

Το επόμενο διάστημα, μετά την ένταξη και στο υπερταμείο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την εταιρεία μας αλλά και για εμάς τους εργαζόμενους σε αυτή. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά και η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος θα πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ασκώντας πραγματικά τον ρόλο της.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

Υ.Γ. Ο Νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018, και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται η συγκατάθεση σας, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις από εμάς.
Παρακαλούμε όσοι από εσάς επιθυμείτε να σταματήσετε να ενημερώνεστε από εμάς, να στείλετε ένα email με την λέξη «ΔΙΑΓΡΑΦΗ» στο paske.eydap@gmail.com
Σας ευχαριστούμε για την αποδοχή σας.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ