Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Επιστολή από συμβασιούχο συνάδελφο: “Προσδοκώ στην κοινωνική σας ευαισθησία”

Από τον συνάδελφο Δημήτρη Παπαδόπουλο, δύο φορές συμβασιούχος της ΕΥΔΑΠ λάβαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα, το οποίο με την άδειά του δημοσιεύουμε καθώς και την απάντηση του ΣΕΚΕΣ.

Καλή σας μέρα.
Μήπως θα έπρεπε να δείτε λίγο στo ΣΕΚΕΣ και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!! Και προφέρουν το ίδιο και πολλές φορές πολλά παραπάνω από κάποιους ελάχιστους μονίμους. Δουλεύουν με πολύ λιγότερα λεφτά από αυτά που θα έπρεπε να παίρνουν χωρίς επίδομα ανθυγιεινό, χωρίς τροφεία (κουπόνια) και μην μου πείτε ότι δεν δικαιούνται. Οι αποφάσεις που βγάζει η ΕΥΔΑΠ είναι για όλο το προσωπικό. Συν πολλά άλλα που παράνομα δεν δίνει η ΕΥΔΑΠ. Είναι και αυτοί άνθρωποι. Στους δήμους ξεσηκώθηκαν για τους συμβασιούχους, γιατί, ναι, μην σας φαίνεται παράξενο, είναι και οι συμβασιούχοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ! Προσδοκώ στην κοινωνική σας ευαισθησία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Αγαπητέ συνάδελφε,
Ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας. Θα χαρούμε να σε δούμε σε μια από τις συναντήσεις μας, όπου θα μπορούσες να θέσεις και δια ζώσης τους προβληματισμούς και τις απόψεις σου.

Η θέση μας ως ΣΕΚΕΣ είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι ασχέτως εργασιακής σχέσης έχουν ίδια δικαιώματα και πρέπει να έχουν τις ίδιες απολαβές και παροχές από τον εργοδότη. Συνεπώς δε μας φαίνεται καθόλου παράξενο ότι «και οι συμβασιούχοι είναι άνθρωποι». Όπως και οι ενοικιαζόμενοι, οι εργολαβικοί, οι μισθωμένοι, οι πρακτικάριοι, οι μαθητευόμενοι, οι με ατομικές συμβάσεις, οι με μπλοκάκι κλπ, κλπ.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη και δικαίωμα σε σταθερή δουλειά πλήρων δικαιωμάτων.
Όμως αυτό επιβάλλεται, υπερασπίζεται και διατηρείται μόνο με το συλλογικό και αλληλέγγυο αγώνα όλων των εργαζόμενων, ασχέτως εργασιακής σχέσης, και την δυνατή συμμαχία με την κοινωνία για την απρόσκοπτη παροχή πόσιμου νερού και ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης προς το κοινωνικό σύνολο.

Στο ΣΕΚΕΣ πιστεύουμε ότι το παράδειγμα των 23 υδρονομέων των οποίων έχει, πολλάκις αποτραπεί η απόλυση, είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να παλέψουν ακηδεμόνευτα μεν, αποτελεσματικά δε, οι εργαζόμενοι. Ενωμένοι μεταξύ τους οι άμεσα θιγόμενοι, σε στενή συνεργασία με τα κινήματα και τις δυνάμεις εργατικές ή/ κ΄ κοινωνικές που στηρίζουν μια τέτοια προοπτική.

Κατά συνέπεια είμαστε διαθέσιμοι ως συλλογικότητα να στηρίζουμε και να συν-αγωνιστούμε μαζί σας για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζόμενων και πιο ειδικά των συμβασιούχων. Με αυτονόητα πρώτο τη συνδικαλιστική κάλυψη από τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ.

Δε θα το κάνουμε όμως εμείς για σας. Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι και όχι επαγγελματίες συνδικαλιστές ή πολιτικοί. Έχουμε καταβάλει σκληρή προσπάθεια η συλλογικότητά μας να αποτελέσει μια διαφορετικού τύπου πολιτικό-συνδικαλιστική συλλογικότητα με δημοκρατία, με συμμετοχή, με πρόταξη των κοινών έναντι των ατομικών βολέψεων και των συνδικαλιστικών προνομίων.

Εάν, θέλεις να αναθέσεις κάπου τα δικαιώματα και τα συμφέροντα σου μάλλον θα πρέπει να ψάξεις αλλού. Αν όμως θέλεις να αγωνιστούμε από κοινού θα χαρούμε να βρεθούμε, με δημοκρατική και ελεύθερη βούληση σε κοινά αιτήματα, σε κοινούς τόπους, σε κοινούς τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας και να είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινωνία στο δικαίωμα της για καθαρό πόσιμο νερό.

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλή σας ημέρα με χαρά είδα την ανάρτηση σας στα μέσα δικτύωσης,εννοείται ότι μέσα από αγώνα και κόπο κερδίζεις τους αγώνες της ζωής.Δεν ζητάμε να αναθέσουμε αλλού τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας και για αυτό άλλωστε φωνάζουμε και αγωνιζόμαστε από το 2013 για ίση μεταχείριση αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρυσμα και για αυτό σας γράφω και στην αρχή ότι είδα με χαρά την ανάρτησή σας γιατί επιτελούς ακούγεται η φωνή μας, δεν νοείται να δουλεύουμε στα ακάθαρτα και να μην παίρνουμε το ανθυγιεινό και το γάλα (τα στοιχειώδη δηλαδή) και ο κύριος Μπενίσης να κάνει τον ανήξερο. Ευχαρίστως να βρεθούμε σε κάποια από τις συναντήσεις σας θα χαρούμε πολύ να τα συζητήσουμε και από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ