ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους! Η πανδημία «θερίζει» και στην ΕΥΔΑΠ

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

20 – Απρίλη – 2021

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους!

Η πανδημία «θερίζει» και στην ΕΥΔΑΠ

Ένας χρόνος πανδημίας ανέδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Στη χώρα μας οι νεκροί ξεπέρασαν τους 9.000, οι διασωληνωμένοι από Covid είναι καθημερινά εκατοντάδες. Ακόμη περισσότεροι είναι όσοι πάσχουν από άλλες ασθένειες και βρίσκονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ, αναμένοντας ένα κρεβάτι με κόστος μερικές φορές τη ζωή τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών.

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να βρεθούν απλές κλίνες, ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό, νοικιάζει με το «αζημίωτο» ιδιωτικές κλινικές υποδομές και τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε καλό στους εργαζόμενους παρά μόνο θύματα από πανδημίες και εργοδοτικά εγκλήματα.

Τη στιγμή που στην ΕΥΔΑΠ μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια (157.5 εκ/ρια “χρέος” αδιύλιστου & 50 εκ/ρια “επιστροφή κεφαλαίου σε μετόχους), την ώρα που ετοιμάζουν “επενδύσεις” εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ για έργα, διοίκηση και κυβέρνηση αφήνουν τους παραγωγούς αυτού του πλούτου, τους εργαζόμενους, απροστάτευτους απέναντι στην Πανδημία, με τα ελλειπή και αποσπασματικά μέτρα που παίρνουν στους χώρους εργασίας.

Η ΕΣΚ είχε προειδοποιήσει πολλές φορές, με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, καθώς και με επιστολή προς τη διοίκηση, πως ακόμα και τα ανεπαρκή μέτρα, έχουν ατονήσει με ευθύνη της.

Καλούσαμε μεταξύ άλλων να μεριμνήσει ώστε:

  • να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι της αποχέτευσης, οι νοσηλευτές και το προσωπικό της ύδρευσης
  • να πυκνώσει τα rapidtestστους χώρους δουλειάς και να πολλαπλασιαστούν οι εργασιακοί χώροι που διεξάγονται, πχ εγκαταστάσεις ΜΕΝ (Μενίδι, Ασπρόπυργο, Κιούρκα) καθώς και σε όλους του τομείς αποχέτευσης
  • να χορηγήσει τουλάχιστον 3 νέες μάσκες ανά εργαζόμενο στο προσωπικό
  • να τηρείται το καθεστώς επιφυλακής – εφεδρείας, ειδικά στις Γ. Διευθύνσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης και στα περιφερειακά κέντρα που έχουν επαφή με κοινό
  • να γίνονται σωστές και ολοκληρωμένες απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας
  • να μην ανακατεύει το προσωπικό στις βάρδιες (ώστε να “ξεφορτώνει” άδειες και ρεπό)
  • να επισπεύσει και να ολοκληρώσει το σύνολο των προσλήψεων
  • να γνωστοποιήσει τα περιστατικά στην ΕΥΔΑΠ, συνολικά και κατά χώρο
  • να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση και να στέλνονται όλοι οι εργαζόμενοι (ανεξάρτητα της εργασιακής τους σχέσης) που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα για μοριακό τεστ με έξοδα της ΕΥΔΑΠ.

Το αποτέλεσμα της μη τήρησης όλων αυτών είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από εργαζομένους να προσεγγίζουν πλέον τα 150 και δυστυχώς θρηνούμε πλέον και δύο νεκρούς συναδέλφους.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για τα ελλειπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ για τα τραγικά περιστατικά.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η ζωή μας, η υγεία μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με την λογική του κόστους – οφέλους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Διοίκηση να πάρει, έστω τώρα όλα εκείνα τα μέτρα για πραγματική προστασία των εργαζομένων, όπως αναλυτικά έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλους τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη και ώρα 11:00 πμ στο κτήριο της διοίκησης στον Περισσό

Καλούμε, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλες τις παρατάξεις και τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα στήριξης της υγείας μας στους χώρους εργασίας.

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here